Voiculescu: Cu cât vor fi plătiți medicii de familie care înscriu pacienți în campania pentru vaccinare anti-COVID

Medic
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat vineri ccum și cu cât vor fi plătiți medicii de familie pentru fiecare pacient pe care îl programează pentru vaccinarea anti-COVID, cei imunizați urmând să fie supravegheați și ulterior.

„Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanți vectori de comunicare și de convingere a românilor în perioada următoare, și anume medicii de familie. Ne bazăm pe ei să vorbească cu oamenii, să îi informeze, să le stea la dispoziție pentru orice informație au nevoie. (...)

Pentru perioada următoare ne bazăm pe medicii de familie să informeze, să programeze în platforma de programare pacienții pe care îi au pe listă și să se asigure că ei vin la vaccinare și că le stau la dispoziție și după vaccinare pentru orice reacții adverse. (...)

În perioada următoare, muncă suplimentară, vorbim de programare, de informare și monitorizarea pacienților. Această plată despre care vorbesc va fi de 30 de lei pentru fiecare pacient pentru acest serviciu acolo unde medicul de familie îl programează pe pacient, merge pacientul și se vaccinează și unde toate lucrurile se petrec în regulă”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că suma va crește la 50 de lei dacă din lista de pacienți eligibili pentru vaccinare se trece de 50% sau la 60 de lei per pacient, dacă medicii de familie vor reuși să-și înscrie 60% dintre pacienți în lipsta de vaccinați. 

Vlad Voiculescu a mai spus și că sumele menţionate includ şi procesul de vaccinare, dar acesta nu va fi posibil decât în momentul în care vor fi alte vaccinuri decât cele de la Pfizer, pentru că acestea necesită un anumit regim de stocare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel