Voiculescu, comentarii despre protocolul de înmormântare: Nu se decide din pix

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a comentat despre protocolul de înmormântare că se analizează riscurile în cazul în care pacienții decedați de COVID-19 ar putea fi înmormântați cu respectarea tuturor obiceiurilor religioase.

Vlad Voiculescu a explicat că posibilitatea ca înmormântarea pacienților decedați cu COVID-19 să fie înmormântați după toate obiceiurile creștine va veni în urma unui Ordin de ministru, iar în prezent specialiștii analizează variantele posibile pentru realizarea ceremoniilor de înmormântare.

"Schimbările se fac prin Ordin de ministrul al Sănătății, trebuie să ascultăm toți specialiștii, există comisii de specialitate. Nu e un lucru pe care să vreau eu să vrea cineva dintre decidenți să îl decidă din pix. E un lucru care merită 24 – 48 de ore de analiză. Nu este o reglementare nouă, e o reglementare care are un an de zile", a precizat Vlad Voiculescu, la Antena 3.

Ministrul Sănătății a explicat că înainte de a fi luată o decizie cu privire la modul în care se vor organiza înmormântările persoanelor răpuse de COVID-19, trebuie să fie efectuată o analiză cu privire la riscurile în fața cărora se expun familiile pacienților.

"Opiniile sunt în special focusate pe riscurile pe care trebuie să le evităm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare, dar prioritățile sunt cele două: pe de-o parte să ținem cont de riscurile pe care și le asumă toți cei care participă la procesul de pregătire și înmormântare și pe de altă parte sigur să le dăm posibilitatea oamenilor să își ia rămas bun de la cei dragi.

Referitor la solicitarea cultelor religioase pentru schimbare protocolului de înmormântare al bolnavilor de COVID-19, Voiculescu spune că proiectul nu a fost blocat la Ministerul Sănătății, dar "se lucrează":

"Nu există așa ceva! Să fie un proiect blocat la Ministerul Sănătății. Se lucrează, vorbim despre o reglementare care e veche de un an de zile. Nu vorbim despre un proiect blocat", a declarat ministrul Sănătății, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel