Vlad Voiculescu, proaspăt vaccinat anti COVID-19: Care cadre medicale implicate în vaccinare vor fi plătite și care nu

Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a vaccinat astăzi la Sppitalul Militar Central, contra COVID-19. 

Vlad Voiculescu: „Bună ziua, tocmai m-am vaccinat! Probabil că a fost cel mai puțin dureros vaccin pe care l-am făcut vreodată! Spuneam acum mai bine de o săptămână că mi-a fost greu să găsesc vaccinul gripal și am folosit atunci un termen care s-a rostogolit în presă. Realitatea este că am întrebat vreo cinci farmaciști și la al șaselea, care știam că lucrează în domeniu de ceva mai multă vreme, am avut succes și am reușit să găsesc vaccinul contra gripei pentru câțiva apropiați ai mei care știam că au nevoie. Astăzi sunt aici și sunt unul dintre cei care s-au vaccinat, așa cum sper să se vaccineze fiecare român. Cred că recunoștința noastră trebuie să meargă, sau dacă nu recunoștință neapărat, măcar o conștientizare a faptului că avem acces la acest vaccin, datorită științei și datorită Comunității Europene care nu numai că a încurajat crearea vaccinului din timp, ci a și negociat pentru noi toți, pentru toate țările din Uniunea Europeană. România are acces la vaccin între primele țări din lume, procesul de vaccinare merge și se va îmbunătăți în fiecare zi, în așa fel încât fiecare român care dorește să facă acest vaccin să aibă acces la el”. 

Întrebat cum se va rezolva scandalul privind banii pentru înființarea centrelor de vaccinare și dacă ar putea veni bani din fonduri europene, ministrul Voiculescu a explicat că în primă fază sumele vor fi decontat „cu măsură” din bugetul Ministerului Sănătății. 

„Cred că lucrurile sunt relativ simple: fondurile vor veni de la Ministerul Sănătății prin unitățile sanitare care vor organiza sau au organizat centre de vaccinare, respectiv de la autoritățile publice locale pentru centrele din afara unităților sanitare. Și fondurile vor fi recuperate, sigur, cu măsură, de la Ministerul Sănătății. Și da, avem în vedere folosirea fondurilor europene pentru asta și da, avem discuții în fiecare zi despre cum trebuie să procedăm în așa fel încât aceste cheltuieli să fie eligibile pentru rambursarea lor din fonduri europene”, a explicat Vlad Voiculescu. 

Dintre cadrele medicale care activează în centrele de vaccinare, doar unele vor fi plătite în plus. 

„În primul rând vorbim de persoanele care nu sunt detașate. Deci, dacă ai un salariu, lucrezi undeva și ești detașat de la serviciu în centrul de vaccinare atunci nu se pune problema unei plăți în plus. dacă însă vii de acasă sau ești în afara timpului de lucru, atunci da, vor fi separat plătite aceste cadre medicale”, a mai arătat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel