Vlad Voiculescu: „Bucureștiul NU se carantinează de Paști”. DOCUMENT: ORDINUL cu noile criterii de CARANTINĂ

Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19
Ordinul u criteriile de carantina
Ordinul u criteriile de carantina
  • Coronavirus, COVID-19
  • Ordinul u criteriile de carantina
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că Bucureștiul nu se carantinează de Paști, el adăugând că prin ordinul publicat în Monitorul Oficial „doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități”.

„Bucureștiul NU se carantinează de Paști. 

S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități. 

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală. Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat”, a scris ministrul Voiculescu, într-un mesaj postat la mikezul nopții pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el subliniază că aceste noi criterii nu duc la carantinarea Municipiului București de Paște.

„Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale Guvernului nu se schimbă”, a mai scris Vlad Voiculescu.

Marți în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Astfel, carantina zonală poate fi instituită pentru municipiile/zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori care întrunesc minimum 60 de puncte. 

Aceste puncte se acordă în funcție de o serie de indicatori precum: numărul de teste efectuate în ultimele 7 zile, rata de pozitivitate în ultimele 14 zile, rata de incidență cumulată în 14 zile, trendul incidenței cumulate pentru ultimele 14 zile, numărul de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT, grad de ocupare a paturilor ATI în județ, grad de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 în județ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel