Vlad Voiculescu: „Bucureștiul NU se carantinează de Paști”. DOCUMENT: ORDINUL cu noile criterii de CARANTINĂ
14 apr, 08:52

Coronavirus, COVID-19
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că Bucureștiul nu se carantinează de Paști, el adăugând că prin ordinul publicat în Monitorul Oficial „doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități”.

„Bucureștiul NU se carantinează de Paști. 

S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități. 

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală. Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat”, a scris ministrul Voiculescu, într-un mesaj postat la mikezul nopții pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el subliniază că aceste noi criterii nu duc la carantinarea Municipiului București de Paște.

G Ad:

„Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale Guvernului nu se schimbă”, a mai scris Vlad Voiculescu.

Marți în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Astfel, carantina zonală poate fi instituită pentru municipiile/zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori care întrunesc minimum 60 de puncte. 

Aceste puncte se acordă în funcție de o serie de indicatori precum: numărul de teste efectuate în ultimele 7 zile, rata de pozitivitate în ultimele 14 zile, rata de incidență cumulată în 14 zile, trendul incidenței cumulate pentru ultimele 14 zile, numărul de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT, grad de ocupare a paturilor ATI în județ, grad de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 în județ.

Ştiri Recomandate

Consumul de ciuperci pare să scadă riscul de depresie
COVID-19: NICIUN PAT LIBER, în secțiile ATI din țară
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri