Vlad Voiculescu: 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare

Vaccin. Foto: Pixabay
Vlad Voiculescu spune că 30% dintre persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 s-au imunizat fără a accesa platforma de programare.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că un procent de 30% dinte cei care se vaccinează nu accesează platforma de programare, fiind un procent foarte mare ce reprezintă o vulnerabilitate a sistemului medical. „Există o platformă de programare și exisă Registrul Național pentru Vaccinare. Acestea două trebuie puse împreună. Există 30% dintre persoane care sunt în Registrul Național de Vaccinare și nu sunt în platforma de programare. Sunt oameni care merg în centrul de vaccinare sau sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizate cum s-au cuveni, unde lucrurile se fac încă pe hârtie și după ce este notat în registrul național de vaccinare, datele se varsă, dacă vreți, în platforma de programare, ca să fie programate pentru rapel. Faptul că oamenii nu se programează în platforma de programare și merg direct la centru și sunt înregistrați in rem reprezintă o vulnerabilitate pe care am semnalat-o comitetului condus de dr. Gheorghiță, respectiv tuturor autorităților care lucrează în acest proces. Vulnerabilitate care trebuie remediată cât mai rapid. 30% din totalul de vaccinuri este mult. Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare și o clarificare a procesului respectiv o speranță oferită tuturor că vaccinurile merg către cei mai vulnerabili”, a spus el într-o conferință de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel