Adevărul despre slănina cu ceapă. Cât de bună e pentru organism. Vlad Ciurea: Acesta e răspunsul!

Vlad Ciurea despre slanina cu ceapa Foto: YouTube Damian Drăghici / Casuta Laurei - casuta cu bunatati / Pexels
Vlad Ciurea a vorbit despre cele 10 porunci pe care trebuie să le respecți pentru un stil de viață sănătos, dar și despre consumul de slănină cu ceapă.

Invitat în podcast-ul lui Damian Drăghici de pe YouTube., neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre cele mai importante reguli pentru o viață sănătoasă și un creier sănătos.

Întrebat care este secretul pentru un stil de viață sănătos și energic, medicul Vlad Ciurea a dezvăluit cele 10 porunci pe care le respectă cu strictețe.

"Sunt cele 10 porunci, nu cele din Biblie, ci alte 10 pentru organismul meu.

1. Trezirea cât mai de dimineață. Încep la 5, 5:30 maximum..

2. Deschizi geamul și inspiri aerul pentru ca oxigenul să meargă în creier, în inimă.

3. Un pahar cu apă, două pahare cu apă, apă plată, fără alte medicamente... fără nimic. Încetișor, nu vă grăbiți.

4. Dușul de dimineață.

5. Fără breaking news... ci puneți o melodie plăcută, ce vă place mai mult.

6. Micul dejun... chiar dacă îi spune "mic", încercați să stați la masă, încercați să îl luați în liniște, nu pe fugă. De mâncat lucruri cât mai plăcute, să-i placă creierului. Noi micul dejun îl luăm pentru stomac pentru a porni tot organismul.

7. Deplasarea spre serviciu. Nu trebuie făcură în fugă și în claxoane, e o greșeală totală! Apoi toate lucrurile se aranjează de-a lungul zilei", a spus Vlad Ciurea. 

Următoarele trei porunci se referă la masa de prânz, la cină și la consumul de ecrane de care abuzăm zilnic. 

"8. Nu faceți exces de telefonie mobilă și de calculator. A trecut o oră, ne uităm pe fereastră, ieșim puțin afară. 

9. Masa de prânz trebuie să fie foarte ușoară, iar masa de seară trebuie să fie, de asemenea, ușoară. 

10. Cina trebuie să fie urmată de duș și ”nani”. În timpul somnul, organismul funcționează și curăță funcțiile neurale care pot merge peste noapte și creează o stare de bine pentru a doua zi", a spus medicul.  

Vlad Ciurea, despre consumul de slănină cu ceapă

 

La ce să fii atent când cumperi ceapă și salată. Pericolul ASCUNS pentru sănătate: Ne MOR celulele și neuronii

"Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre și cer. Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile  feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!

Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem, este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații.

Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor de place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin.

Dacă vrei să faci un efort fizic, trebuie să mănânci într-un anumit fel. Dacă ești la mare, trebuie să mănânci lucruri foarte ușoare. Răspunsul meu este: adaptat condițiilor și a celor pe care le-ai primit din educație și din această coloană a umanității", a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea, în cadrul podcast-ului lui Damian Drăghici.

Citește și: 

Sucul de Apio, băutura miraculoasă pentru sănătate și DIETĂ. Ce este și ce beneficii are

S-a descoperit CHEIA tratamentului pentru CANCERUL de ficat. Prof Dan Gabriel Duda: A fost o mare bucurie pentru noi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel