Vizierele, eficiente sau nu împotriva răspândirii coronavirusului: ce s-a aflat după ultimul studiu

Viziera. Foto: Pixabay
Vizierele au fost considerate la fel de eficiente ca și măștile împotriva răspândirii coronavirusului, de la începutul pandemiei. Cercetătorii au făcut un studiu pentru a afla cât de eficiente sunt cu adevărat.

Vizierele au fost utilizate încă de la începutul pandemiei și mulți specialiști au considerat că sunt la fel de eficiente precum masca, împotriva răspândirii noului coronavirus. Un nou studiu însă a adus rezultate neaşteptate în ce priveşte eficienţa acestor protecţii din plastic. 
Cercetarea întreprinsă de oamenii de ştiinţă americani a arătat că vizierele din plastic nu opresc răspândirea noului coronavirus, măştile fiind în continuare o metodă de protecţie mult mai eficientă, potrivit.
Se pare că vizierele permit trecerea a până la 100% din picăturile de salivă mai mici de cinci micrometri eliberate (atunci când vorbim sau respirăm) în aer de o persoană infectată, arată noul studiu desfăşurat în Statele Unite.

Surprinzător este faptul că, până în prezent, vizierele de protecţie erau considerate o măsură de protecţie destul de sigură pentru coronavirus. Rezultatele neaşteptate au fost obţinute în urma unei simulări pe calculator, care arată că picăturile mai mari 50 de micrometri ajung în aer în proporţie de 50%, potrivit unor surse citate de Antena 3.
În consecinţă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că vizierele pot fi folosite ca măsură de protecţie împotriva infectării cu coronavirus, numai dacă sunt utilizate împreună cu alte măsuri, precum purtatul unei măşti. 
De ce vizierele nu sunt eficiente
Explicaţia este simplă: vizierele nu acoperă complet faţa, astfel că acele mici picături eliberate prin gură sau pe nas pot scăpa cu destul de multă uşurinţă de după vizieră.
Şi medicii ori asistentele poartă viziere de protecţie, însă întotdeauna împreună cu masca de protecţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel