Viteza de mers spune multe despre sănătatea ta

Câteva măsuri pe care ți le recomandă medicul în timpul unei consultații pentru a-ți menține starea de sănătate sunt legate de măsurarea tensiunii arteriale și verificarea indicelui de masă corporală(IMC). Însă, oamenii de știință de la Universitatea din California sunt de părere că ar fi util să se adauge încă un indicator în această listă: să măsori cât de repede mergi.

Cercetările americanilor au scos la iveală un predictor cu adevărat puternic al mortalității, viteza de mers. Cu cât ritmul este mai rapid, cu atât mai bune sunt rezultatele care țin de starea ta de sănătate, arată Medicalxpress.com. Medicii nu folosesc viteza de mers ca un marker încă, dar cercetătoarea Dieli-Conwright de la Universitatea de Sud din California studiază modul în care exercițiile fizice și viteza de mers pot avea impact asupra pacientelor cu cancer de sân

"Ideea este că bolnavul devine mai bolnav - indiferent dacă este de la tratamentul cancerului sau de la o altă boală - își pierde puterea și își pierde capacitatea de a se mișca. Imaginați-vă că cineva nu a făcut exerciții deloc. Va fi afectat mai mult de chimioterapie care îl va ține în pat", a declarat Christina M. Dieli-Conwright, profesor la Universitatea din California Divizia de Biokineziologie și terapie fizică.

Chirurgii cardiaci au propus utilizarea acestei metode ca o modalitate de a identifica pacienții care ar putea avea dificultăți de recuperare după intervenții chirurgicale, în conformitate cu JAMA. Există, de asemenea, dovezi că ar putea împiedica medicii de problemele de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare și tulburările cognitive.
Spune-mi cât de repede mergi, ca să-ți spun vârsta biologică
Medicii ar putea folosi viteza de mers pentru a determina vârsta biologică a unei persoane. Astfel o persoană poate fi mai tânără sau mai bătrână decât vârsta cronologica, arată revista JAMA.
Deși nu există dovezi care să demonstreze că îmbunătățirea vitezei mersului va afecta în vreun fel sau altul sănătatea, este important să fiți atenți la modul în care sunteți activi din punct de vedere fizic. În cadrul studiului, cercetătorii au observat că un program de mers pe jos poate fi propice pentru a menține sănătatea general.
Medicalxpress.com atrage atenția că dacă mersul tău încetinește, mai ales în mod semnificativ, acest lucru ar putea indica o problemă de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel