Vitamina U, SCUT împotriva unei afecțiuni dureroase. În ce alimente se găsește
21 ian, 15:58

Vitamina U are o multitudine de beneficii pentru organismul tău. Vestea bună este că vitamina U se găsește în alimente incluse în dieta ta. 

Termenul de ”vitamina U” a fost introdus la începutul anilor 1950 pentru a identifica un compus din sucul de varză. În ciuda numelui său, nu este o vitamină în adevăratul sens al cuvântului, ci un derivat al aminoacidului metionină. Aceasta se poate consuma ca supliment sau se regăsește natural în anumite alimente, în special în crucifere: varză, broccoli, varză de Bruxelles și salată kale. De asemenea, există companii cosmetice care o folosesc în anumite produse precum creme, serumuri sau măști pentru față, scrie healthline.com.

Poate vindeca stomacul de ulcer

 

Când vitamina U a fost inițial cercetată în anii 1950, unele studii au sugerat că un consum zilnic de 1 litru (945 ml) de suc de varză a ajutat ulcerele intestinale să se vindece de 4-5 ori mai repede decât terapia anti-ulcer standard disponibilă la acea vreme (vezi studiu AICI). Cu toate acestea, cercetătorii nu au putut confirma dacă aceste efecte s-au datorat vitaminei U sau mai multor nutrienți.

Protejează plămânii, ficatul și rinichii

 

G Ad:

Într-un studiu efectuat pe animale, vitamina U a contribuit la inversarea unora dintre leziunile hepatice cauzate de medicamentul comun anti-convulsiv - acidul valproic (vezi studiu AICI).

Într-un alt studiu, șobolanii cărora li s-a administrat vitamina U au prezentat leziuni renale mai puțin severe după ce au primit acid valproic decât cei cărora nu li s-a administrat vitamina U. Această substanță pare să reducă markerii inflamație.

Poate reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor

 

În timp ce unele dovezi susțin ideea că suplimentele cu vitamina U ajută la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride, dovezile rămân slabe.

De exemplu, un studiu cu eprubete sugerează că vitamina U poate preveni crearea de celule adipoase și reduce nivelul trigliceridelor, dar există puține studii relevante la om.

Poate ajuta la vindecarea rănilor și la protecția pielii

 

Vitamina U poate oferi o anumită protecție împotriva razelor ultraviolete (UV) ale soarelui și accelerează vindecarea rănilor.

Studiile pe animale raportează că aplicarea vitaminei U direct pe răni poate accelera închiderea plăgii. Mai mult, vitamina U pare să protejeze împotriva arsurilor și a altor daune cauzate de razele UV. 

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri