Vitamina D: nivelurile din timpul sarcinii influențează IQ-ul bebelușului
03 noi 2020 / 16:52
Nivelurile de vitamina D ale mamelor în timpul sarcinii au fost asociate cu IQ-ul copiilor lor,susține un studiu. 
Bebeluș  FOTO: pexels.com

Niveluri mari de vitamina D ale mamelor în timpul sarcinii au fost asociate cu IQ-uri mari la copii, potrivit unei cercetări. Aceasta a mai observat că gravidele de culoare au niveluri mai scăzute de niveluri de vitamina D. Deficiența de vitamina D este ceva frecvent în rândul populației, far negresele sunt expuse unui risc mai mare.

”Sper că munca noastră aduce o mai mare conștientizare a acestei probleme, arată implicațiile pe termen lung ale vitaminei prenatale D pentru copil și dezvoltarea lor neurocognitivă și subliniază faptul că există anumite grupuri la care furnizorii ar trebui să fie mai atenți. Testarea pe scară largă a nivelurile de vitamina D nu sunt, în general, recomandate, dar cred că furnizorii de servicii medicale ar trebui să aibă grijă de cei care prezintă un risc mai mare, inclusiv femeile negre”, susțin cercetătorii, potrivit unui comunicat al Spitalului pentru Copii din Seattle.

În urma cercetării, aceștia au sesizat că nivelurile mai ridicate de vitamina D în timpul sarcinii au fost asociate cu un IQ mai mare la copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani. Aportul zilnic recomandat de vitamina D este de 600 de unități internaționale. Alimentele care conțin niveluri mai ridicate de vitamina D sunt peștele gras, ouăle, laptele de vacă și cerealele.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri