Visele cauzate de anxietate: de ce apar și cum le poți face față

Visele cauzate de anxietate
Visele cauzate de anxietate creează, la rândul lor, anxietate. Este un cerc vicios. iată cum pot fi gestionate și ce le cauzează.

Nimic nu depășește un somn bun după o zi lungă de muncă, mai ales când ai de-a face cu stres sau anxietate. Dar dacă acea anxietate se strecoară în visele tale, somnul nu mai este o mângâiere. Așa este, visele cauzate de anxietate pot fi foarte neplăcute. Perturbă somnul și agravează anxietatea. S-ar putea chiar să vă faceți griji în mod constant dacă ceva rău este pe cale să se întâmple.

Visele cauzate de anxietate sunt diferite vise care vă stresează sau vă fac anxios în dimineața următoare. S-ar putea să vă simțiți nervos în timpul visului, iar emoțiile pot persista după trezire. Deci, dacă suferiți de anxietate, s-ar putea să experimentați coșmaruri care vă fac să vă simțiți și mai anxios. Anxietatea pe care o simțiți când vă treziți poate dura o zi întreagă – este un cerc vicios.

Câteva cauze comune ale acestor vise:

Frică

Evenimente traumatice

Insomnie (somn perturbat)

Consumul de droguri

Alcool

Schimbări bruște în viață care provoacă incertitudine

Semnificația viselor

Potrivit experților, visele nu înseamnă nimic în mod deosebit, dar sunt legate de ceea ce faceți într-o anumită zi. Imaginați-vă că aveți o zi stresantă în care șeful țipă la dvs., s-ar putea să visați că veți fi concediat. Dar doar pentru că visați asta, nu înseamnă că se va întâmpla. Este mai probabil să aveți vise anxioase dacă continuați să vă faceți griji pentru ele.
Iată cum puteți face față acestor vise:

1. Încercați să vă întoarceți la culcare, în cazul în care vă treziți în miezul nopții. Poate fi dificil, așa că puteți încerca câteva lucruri pentru a induce somnul, cum ar fi o activitate relaxantă – muzică liniștită, citiți o carte, exerciții de respirație.

2. Păstrați lumina slabă și evitați să vă uitați la televizor sau să derulați telefonul cu cel puțin jumătate de oră înainte de a merge la culcare, pentru a evita să vă treziți în miezul nopții.

3. Dacă nu puteți să vă întorci la culcare, faceți în schimb câteva întinderi. Încercați să nu deveniți nervoși și păstrați-vă calm bând puțină apă, făcând o plimbare prin casă sau o baie caldă ar putea funcționa.

4. Dacă ați avut parte de vise de anxietate, s-ar putea să aveți obiceiul de a vă uita la ceas după trezire. Verificarea timpului la fiecare 10 minute vă va ajuta să uitați de visele anxioase, dar vă va face să vă simțiți stresat de tot somnul pe care l-ați pierdut.

5. Este posibil să nu reușiți să eliminați anxietatea ca atare, dar puteți încerca să o gestionați. Încercați yoga, respirație profundă, scrieți-vă gândurile - orice vă ajută să vă îndepărtați de anxietate.

6. Începeți o rutină de culcare care vă permite să vă relaxați și să vă ajute să dormiți mai bine. A urma o rutină poate împiedica mintea să rătăcească la gânduri negative care duc la aceste vise.

7. Evitați toate lucrurile care vă stresează sau vă dau anxietate înainte de a merge la culcare. S-ar putea să nu fie posibil să le evitați complet, dar încercați să le gestionați pentru a vă menține sănătatea sub control.

8. Exercițiile fizice vă ajută la menținerea minții și corpului în formă. 30 de minute de exerciții fizice moderate pe zi vă pot îmbunătăți starea de bine. Încercați mersul pe jos, înotul, ciclismul, drumețiile.

9. A vorbi cu cineva despre aceste vise v-ar putea ajuta. Împărtășirea sentimentelor cu cineva ar putea ajuta la atenuarea impactului acestor sentimente. Nu numai atât, dacă vorbiți cu cei dragi despre grijile și anxietatea dvs., vă poate îmbunătăți simptomele.

Ar trebui să știți că un somn bun joacă un rol important în îmbunătățirea și menținerea sănătății dumneavoastră sub control. Deficiența de somn a fost asociată cu un risc crescut de boli de inimă, boli de rinichi, hipertensiune arterială, diabet și accident vascular cerebral. Așadar, încercați să vă concentrați pe aspectele pozitive pentru a dormi mai bine și pentru a vă menține sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel