Virusul SARS-CoV-2 rămâne activ pe piele de cinci ori mai mult timp decât cel gripal

Piele
Virusul SARS-CoV-2 rămâne activ pe piele timp de până la nouă ore, asta este ceea ce au descoperit cercetătorii japonezi în urma unor studii.

Coronavirusul rămâne activ pe pielea umană timp de nouă ore, asta au descoperit cercetătorii japonezi, justificând necesitatea spălării frecvente a mâinilor pentru a combate pandemia COVID-19.
Agentul patogen care cauzează gripa supraviețuiește pe pielea umană timp de aproximativ 1,8 ore prin comparație, se arată studiul publicat luna aceasta în jurnalul Clinical Infectious Diseases.
„Supraviețuirea de nouă ore a SARS-CoV-2 (tulpina de virus care provoacă COVID-19) pe pielea umană poate crește riscul de transmitere a contactului în comparație cu IAV (virusul gripei A), accelerând astfel pandemia”.
Echipa de cercetare a testat pielea colectată de la specimene de autopsie, la aproximativ o zi după deces.

Igiena mâinilor, importantă

Atât coronavirusul, cât și virusul gripal sunt inactivate în decurs de 15 secunde prin aplicarea etanolului, care este utilizat în produsele de dezinfectare a mâinilor.
"Supraviețuirea mai lungă a SARS-CoV-2 pe piele crește riscul de transmitere a contactului; totuși, igiena mâinilor poate reduce acest risc", se arată în studiu.
Studiul susține orientările Organizației Mondiale a Sănătății pentru spălarea regulată și temeinică a mâinilor pentru a limita transmiterea virusului, care a infectat aproape 40 de milioane de oameni din întreaga lume de când a apărut pentru prima dată în China la sfârșitul anului trecut, notează medicalexpress.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel