Viorica Dăncilă, către Răzvan Vulcănescu: demisionezi sau vei fi demis! Nu e opțional!

Daniel Osmanovici și Răzvan Vulcănescu au enervat-o pe Viorica Dăncilă. Foto: CNAS/Facebook
Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis astăzi un mesaj dur lui Răzvan Vulcănescu, președintele CNAS, care refuză să demisioneze deși Platforma Informatică PIAS a Casei Naționale de Sănătate nu funcționează de 19 zile, iar purtătorul lui de cuvânt, Daniel Osmanovici, a făcut o gafă cât Casa spunând că „oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”!

Iritată că sistemul informatic al casei Naționale de Sănătate, PIAS, are cea mai lungă defecțiune din istoria sa – deja de 19 zile este picat – premierul Viorica Dăncilă le-a cerut, ieri, lui Răzvan Vulcănescu, președinte interimar al CNAS, dar și purtătorului de cuvânt Daniel Osmanovici, care a făcut o afirmație revoltătoare, să-și dea demisia. 

Vulcănescu nu vrea, Osmanovici e în concediu

Din informațiile DC Medical, Daniel Osmanovici este în concediu, așa că deocamdată situația lui nu se va clarifica. Dar Răzvan Vulcănescu, care este pentru a treia oară președinte interimar al CNAS ( a mai fost interimar în perioadele septembrie - noiembrie 2017 și ianuarie 2018 - ianuarie 2019),  a anunțat că nu are de gând să demisioneze!

„Nu am luat în calcul o demisie la acest moment. Nu consider că mă fac vinovat de nefuncţionalitatea platformei informatice şi sunt anumite lucruri care trebuie privite în ansamblu, de-a lungul timpului, de ce s-a ajuns la o astfel de situaţie. (...) Intenţionez să-i pun la dispoziţia doamnei prim-ministru absolut toate elementele de care avem nevoie, astfel încât să putem lua o decizie informată", spunea, ieri, Răzvan Vulcănescu, pentru Agerpres.

Demisionează! Nu e opțional!

Enervată, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis astăzi un mesaj dur: demisionezi sau vei fi demis! Nu e opțional!

„Domnul Vulcănescu trebuie să înțeleagă că acest lucru, este obligatoriu. Dacă dânsul nu va demisiona, îl voi demite eu. Voi vorbi cu doamna ministru al Sănătății, îl vom demite noi și vom numi pe altcineva. Am spus că trebuie să își dea demisia și acest lucru se va întâmpla. Nu am vorbit încă de înlocuitori, dar este important să avem la conducerea CNAS o persoană care să poată răspunde tuturor provocărilor și o persoană care să își aleagă cu grijă purtătorii de cuvânt, pentru că nu voi accepta niciodată ca cineva să jignească cetățenii români", a punctat Viorica Dăncilă, citată de DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel