Victor Cauni, DEMIS de la conducerea Spitalului Colentina. Cine i-a luat deja locul

Victor Cauni - Foto: Freepick @rawpixel
Victor Cauni a fost înlocuit la conducerea Spitalului Colentina.

Doctorul Victor Cauni nu mai este manager al Spitalului Colentina, după ce mandatul său interimar a încetat, transmite Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

"Începând de astăzi, mandatul de manager interimar al Spitalului Clinic Colentina al domnului dr. Victor Cauni a încetat, conform prevederilor legale. În consecinţă, nu este vorba despre o demitere a domniei sale, ci despre un mandat de manager interimar care a ajuns la final. În funcţia de manager interimar al Spitalului Clinic Colentina, cu un mandat de 6 luni, a fost numit începând de astăzi domnul Andrei Cosmin David, specialist recunoscut în domeniul managementului sanitar", a precizat ASSMB, pentru Agerpres.

Până la momentul numirii, Andrei Cosmin David a ocupat funcţia de director general în cadrul Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătătate (ANMCS), instituţie în care şi-a desfăşurat activitatea timp de peste un deceniu. De-a lungul acestei perioade, a ocupat mai multe poziţii de conducere în cadrul ANMCS, inclusiv cea de preşedinte al instituţiei, menţionează sursa citată.

"Primăria Municipiului Bucureşti, care prin ASSMB administrează 19 unităţi sanitare din Capitală, are în intenţie să pregătească şi să organizeze în viitor concursuri pentru conducerile tuturor acestor unităţi", se mai arată în comunicatul ASSMB. 

Demiterea doctorului Victor Cauni de la conducerea Spitalului Colentina vine după ce, zilele trecute, în presă au apărut informații conform cărora se intenționează aducerea unui nou manager care să gestioneze banii accesați pentru proiectele de dezvoltare a unității sanitare. Conform declarațiilor publice, managerul a fost dat afară, luni, de majoritatea PNL – USR din București, iar primarul Nicușor Dan ar vrea să numească în locul lui un om al său.

Noul manager interimar al Spitalului Colentina este, începând de miercuri, 22 iunie, Andrei Cosmin David, până la revocarea din funcție, dar nu mai mult de șase luni, conform dispoziției viceprimarului Horia Tomescu. Documentul include și suma pe care noul șef o va primi, ca salariu de bază, respectiv 18.405 lei, conform adresei Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), potrivit gândul.

Potrivit aceleiași surse, în spatele deciziei ar fi Nic Voiculescu, cel mai mare lobbyist din industria farma – unchiul fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu – care s-ar afla în spatele comisiei de evaluare.

Cine sunt Victor Cauni și Andrei Cosmin David

Dr. Victor Cauni, fost șef al secției de Urologie al Spitalului Colentina, a devenit manager al unității spitalicești după demisia lui Remus Mihalcea, care și-a preluat mandatul de deputat PSD de Argeș, în decembrie 2020.

Andrei Cosmin David a fost director general și a exercitat funcția de președinte, cu rang de secretar de stat al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, până la numirea conducătorului instituției, în condițiile legii, printr-o decizie a premierului Florin Cîțu, din 8 octombrie 2021. Până la data numirii, Andrei Cosmin David fusese director la Unitatea de Evaluare şi Acreditare a Spitalelor din cadrul ANMCS.

Director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București este în prezent Cristian Plută. Fost director adjunct, al a venit în funcție după ce directorul general anterior, Vasile Apostol, a demisionat din funcție, acuzând presiunile politice pe axa Vlad Voiculescu-Horia Tomescu, cu sprijinul USR, ca să evite punerea în pericol a votării bugetului Primăriei Municipiului București pe anul 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel