Vestea-BOMBĂ de la OMS: Cât ar putea dura pandemia COVID-19

Alerta, coronavirus
Șeful OMS a spus că speră ca pandemia de COVID-19 să dureze mai puțin decât cea de gripă spaniolă care a decimat omenirea între anii 1918 – 1920. 

Pandemia de COVID-19 are un impact major la nivelul întregului glob, a afectat dramatic toate sectoarele de activitate, a băgat frica în oameni, i-a făcut să se izoleze de prieteni și de familie, și le-a schimabt viața pentru totdeauna. 

Oficialii de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) speră ca actuala pandemie să nu repede dezastrul pe care l-a provocat Gripa Spaniolă la sfârșitul Primului Război Mondial. 

„Sperăm să terminăm cu această pandemie în mai puțin de doi ani, în special dacă ne vom uni eforturile folosind la maximum instrumentele pe care le avem și sperând că vom putea avea instrumente suplimentare, precum vaccinurile. Cred că îi vom putea pune capăt într-un interval mai scurt decât gripa din 1918. În situația actuală, virusul are o mai mare probabilitate să se propage. Se poate deplasa rapid pentru că acum suntem mult mai conectați ca în trecut. Avem un dezavantaj legat de mondializare, dar avem avantajul că dispune de tehnologii mai bune. Și știm cum să o oprim", a afirmat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă.

Nu se știe exact câte victime a provocat gripa spaniolă, dar se estimează că aceasta ar fi decimat între 50 și 100 de milioane de oameni, din 1918 până în 1920.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel