Verdict final: fructele nu îngrașă! Nutriționist: Nu vă temeți de ele

S-au spus atâtea lucruri negative despre fructe - ba că îngrașă, bă că nu trebuie consumate în cantități mari etc. Un nutriționist român are altă părere despre fructe. 

"Trebuie sa citești asta! S-a discutat intens în online despre mitul fructelor care îngrașă, care depun grăsimea fix pe abdomen și te lasă fără silueta. Sper ca toată lumea s-a lămurit și a înțeles ca atâta timp cât mănânci numărul tău de kcal, nu ai cum sa te îngrași. As vrea acum sa mergem mai departe și mai profund în subiect, sa înțelegem de fapt ce se întâmplă în corpul nostru.

Zaharul nu e același lucru cu sfecla de zahar, alimentul din care este creat. În natura, fructoza este combinata cu fibre, fitonutrienti și antioxidanți care anulează toate efectele nocive.

Studiile arata ca dacă bei o cana de apa cu 3 linguri de zahar ( echivalentul unei doze de suc) în prima ora glicemia ta va creste dramatic!! Organismul tău este nevoit sa secrete atât de multă insulina încât peste încă o ora, glicemia îți scade la fel de dramatic ajungând la un nivel echivalent cu cel al postului negru. Organismul tău se panichează și crede ca ești în condiții grele de viata, trebuie sa supraviețuiești, asa ca revarsă grăsime în sânge pentru a te tine în viata...dand naștere astfel la alte probleme...

Consumul de zahăr din fructe nu este nociv

 

Ce crezi ca se întâmplă dacă mănânci o cana de fructe PE LÂNGĂ acea cana cu zahar? Te aștepți ca glicemia sa o ia total razna din moment ce și fructele ai zaharurile lor nu? Ei bine, nu. Studiile au arătat ca cei care au mâncat și fructe nu s-au confruntat cu creșterea rapida a glicemiei în prima ora și nici cu hipoglicemia din a 2-a ora. Glicemia lor a crescut și a scăzut lent și treptat fără ca organismul sa reverse grăsime în sânge.

Consumul de zahar din fructe nu numai ca nu este nociv, dar este chiar benefic. Spre exemplu, fructele de pădure au capacitatea de a regla glicemia mare după ce ai consumat alimente hiperglicemice, cum ar fi pâinea alba. Acest lucru se datorează fibrelor care acționează precum agent de gelificare în stomac și în intestinul subțire astfel încat încetinește eliberarea zaharurilor. În concluzie, zaharurile prezente în fructe, in varianta creata de natura, aduce numeroase beneficii organismului. Nu va temeți de fructe!!", a precizat nutriționistul Camelia Radu pe rețelele de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel