Ventilatoare pentru terapie intensivă, produse la imprimanta 3D de un grup de timișoreni

Covid-19
Un ventilator pentru terapie intensivă produs de o imprimantă 3D intră în teste la Timișoara. Aparatele vor fi donate spitalelor pentru a ajuta pacienții cu COVID-19 în stare gravă.

Un grup de timișoreni a reușit să creeze, cu ajutorul unei imprimante 3D, un dispozitiv de ventilare care poate salva viața persoanelor bolnave de COVID-19. Prototipul va intra în teste la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, iar aparatele vor fi oferite gratuit spitalelor, potrivit TVR.

Ventilatoarele medicale sunt esențiale pentru cazurile grave de COVID-19, acestea fiind folosite pentru a-i ajuta pe pacienți să respire atunci când plămânii proprii nu-i mai ajută. Este cunoscut faptul că formele grave ale bolii afectează pămânii, ducând la incapacitatea de a mai respira.

Aparatul creat de timișoreni este un robot de ventilare prin baloane de resuscitare, foarte aproape de capacitățile unui ventilator clasic.

Timișorenii au dezvoltat un sistem integrat hardware, software și mecanic cu senzori, accesibil de pe telefon, tabletă și wifi. Poate fi conectat la camera de garda pentru monitorizarea mai multor pacienți simultan, cu alarme atunci când se depășesc limitele parametrilor stabiliți.

Testele ar putea dura câteva zile, iar 150 de firme care au imprimante 3D aștepată deja să intre în producție, pentru a ajuta sistemul medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel