Ventilația mecanică invazivă ce înseamnă și cum ajută bolnavii de COVID-19: ministrul Sănătății explică

Ventilat mecanic    Foto: pixabay.com
Ventilația mecanică, ce presupune și cum ajută bolnavii de COVID-19, sunt câteva explicații pe care le-a oferit azi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru a explicat ce presupune ventilația invazivă în cazul unui pacient bolnav de COVID-19. De asemenea, el a detaliat câte persoane se află în această situație și, totodată, a dat asigurări că nu s-au înregistrat cazuri dramatice în care medicii să trebuiască ăs aleagă pacienții pe care să-i salveze.
În România sunt 1050 de locuri în secțiile ATI, pentru pacienții bolnavi de COVID-19
„Eu sper să nu ajungem în condițiile acelea. Dar noi judecăm fiecare caz în parte, judecăm fiecare comorbiditate a fiecărui caz în parte, fiecare comorbiditate a fiecărui caz în parte. Tratamentul diferă și se completează prin complexitatea patologiilor care converg în acela pacient. Fiecare pacient are dreptul lui la viață și are dreptul lui la sănătate, garantate prin Constituție. Noi nu suntem încă în acea situație în care să nu avem locuri în terapie intensivă în țara. Avem 1050 de locuri în secțiile de ATI dedicate COVID și în acest moment după cum ați putut vedea suntem la 519 cazuri, am avut 522 cele mai multe. Din aceste cazuri, în jur de 175 până în 200 sunt cele care necesită ventilație mecanică invazivă și cele care sunt pe o ventilație mecanica neinvazivă sau strict sursă de oxigen”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru pe B1 TV.

Ce presupune ventilația mecanică invazivă

Ministrul Sănătății a explicat ce înseamnă ventilația mecanică invazivă și cum contribuie la tratarea pacienților bolnavi de COVID-19. 
„La o ventilație mecanica invazivă avem acea intubație oro traheală, în care avem acel tub care ajunge până în plămân, merge sub sedare”. Întrebat cât timp poate sta un pacient sub sedare, ministrul Sănătății a explicat „cât timp organismul său reacționează, va reacționa spre vindecare, spre o respirație spontană, sau din păcate poate și deceda”, a explicat Nelu Tătaru pe B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel