Vela: se închide restaurantele și alte localuri publice! Drive-in și room service rămân. Zborurile spre Spania se suspendă

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că se suspendă activitatea de comercializare de alimente și băuturi în toate restaurantele și alte localuri publice care presupun să stai jos la masă și să mănânci și să bei. Toate zborurile spre și din Spania se suspendă de la 18 martie ora 18.00.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat că „se suspendă activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice, activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice”.

„Este permisă organizarea de către aceste unităţi economice de profil a activităţilor de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţiile destinate acestui scop, precum celor de tip drive-in, room service sau cu livrare la client”

 „O altă prevedere se referă la suspendarea tuturor activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear şi de îngrijire personală realizate în spații închise”

„Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România pentru toate aeroporturile din România pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu data de 18 martie, ora 18.00, ora României”

„Totodată, cu privire la zborurile din Italia, am prelungit măsura suspendării acestora (...) spre și din Italia către România pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 23 martie 2020. Ele erau deja prelungite până la această dată”.

„Aceste măsuri nu se aplică zobrurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență precum și aterizărilor tehnice necomerciale sau de urgență”.

„Toți coducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitate maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligația ca în punctul de trecere a frontierei să aibă asupra lor și să poarte mijoace individuale de protecție precum dezinfectant, mănuși, mască pentru față și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinați.

Conducătorii de auovehicule menționați anterior cae sosesc din zone roșii sau zone galbene ori au tranzitat aceste zone nu se supun măsuri de carantină sau izolare dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptome asociate infecției cu coronavirusul.

Am decis, cu privire la export ca ansambele și subansamblele echipamentelor medicale fabricate în România pentru beneficiari dinafara teritoriului național nu fac obiectul restricțiilor la export.”

 

---știre în curs de actualizare----

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel