Varza de Bruxelles, impact major asupra sănătății. Ideală pentru a preveni bolile de inimă și cancerul

varza de bruxelles - FOTO: Freepik@jcomp
Varza de Bruxelles este bogată în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți, ceea ce o face perfectă pentru a fi inclusă în dietă.

Varza de Bruxelles poate avea, de asemenea, beneficii suplimentare de sănătate, inclusiv scăderea inflamației și îmbunătățirea sănătății sistemului imunitar. Adăugarea verzei de Bruxelles la o dietă echilibrată, bogată în fructe, legume și cereale integrale, are potențialul de a avea un impact pozitiv major asupra sănătății tale.

Varza de Bruxelles face parte din familia de legume Brassicaceae și este strâns legată de varză kale, conopidă și verdeața de muștar.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre lenjeria ta. Câteva reguli simple și ușor de urmat

Varza de Bruxelles, valori nutriționale

Varza de Bruxelles se mândrește cu niveluri ridicate de nutrienți care au multe beneficii pentru sănătate. Varza de Bruxelles este săracă în calorii, dar bogată în fibre, vitamine și minerale.

Iată câteva dintre nutrienții majore în 1 / 2 ceaşcă (78 grame) de varză de Bruxelles fierte

- Calorii: 28                                                          

- Proteine: 2 grame

- Carbohidraţi: 5.5 grame

- Fibre: 2 grame

- Vitamina K: 91% din valoarea zilnică (DV) 

- Vitamina C: 53% din DV

- Acid folic: 12% din DV

Varza de Bruxelles este deosebit de bogată în vitamina K, care este necesară pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor, arată Healthline.

De asemenea, varza de Bruxelles este bogată în vitamina C, un antioxidant care ajută la promovarea absorbţiei fierului şi este implicat în repararea ţesuturilor şi funcţionarea sistemului imunitar. Mai mult, conținutul ridicat de fibre ajută la susținerea regularității și a sănătății intestinului.

În plus față de nutrienții de mai sus, varza de Bruxelles conține cantități mici de vitamina B6, potasiu, fier, tiamină, magneziu și fosfor. Varza de Bruxelles are multe beneficii pentru sănătate, dar conținutul lor impresionant de antioxidanți iese în evidență.

Vezi și: De ce să nu mai lași hainele ude în mașina de spălat. Cum te poți îmbolnăvi

Varza de Bruxelles, bogată în antioxidanți

Varza de Bruxelles este bogată în antioxidanți, compuși care promovează starea generală de sănătate și ajută la prevenirea deteriorării celulelor. Consumul de varză de Bruxelles ca parte a unei diete bogate în fructe şi legume poate ajuta la aprovizionarea cu antioxidanţi de care corpul tău are nevoie pentru a promova o stare bună de sănătate.

Varza de Bruxelles, bogată în fibre

Doar 1/2 ceaşca de varză de Bruxelles fierte conţine 2 grame de fibre. Fibrele sunt importante pentru sănătatea ta și includerea unei cantități bune din ea în dieta ta oferă multe beneficii pentru sănătate.

Studiile arată că fibrele dietetice pot ameliora constipația prin creșterea frecvenței scaunului și înmuierea consistenței scaunului pentru a ușura trecerea materiilor fecale prin intestine. Aportul crescut de fibre a fost asociat cu alte beneficii pentru sănătate, de asemenea, cum ar fi un risc redus de boli de inimă.

De exemplu, o persoană care are nevoie de 2.000 de calorii pe zi ar trebui să mănânce 28 de grame de fibre. Consumul de varză de Bruxelles împreună cu alte surse bune de fibre - cum ar fi alte legume, fructe și cereale integrale - vă pot ajuta să vă satisfaceți nevoile de fibre.

Vezi și: Certificat de handicap pentru pacienții cu cancer. Bogdan Tănase: O boală cronică ce trebuie tratată toată viața. E o sursă de venit în plus

Varza de Bruxelles, bogată în vitamina K

Varza de Bruxelles este o sursă bună de vitamina K. Acest nutrient important joacă un rol vital în corpul dumneavoastră. Este esențial pentru coagulare, formarea cheagurilor de sânge care opresc sângerarea. Vitamina K poate juca, de asemenea, un rol în creșterea oaselor și ar putea ajuta la protejarea împotriva osteoporozei, o afecțiune caracterizată prin pierderea progresivă a densității oasoase.

În special, dacă luați medicamente pentru subțierea sângelui, este important să mențineți un aport consistent de vitamina K. Din acest motiv, poate fi necesar să fiți atenți la aportul de alimente bogate în vitamina K, cum ar fi varză de Bruxelles. Creșterea aportului de vitamina K poate duce la multe beneficii de sănătate. Poate ajuta la menţinerea nivelului de zahăr din sânge.  Mai multe studii au legat un aport crescut de legume crucifere, inclusiv varza de Bruxelles, de un risc scăzut de diabet

Acest lucru se datorează probabil faptului că varza de Bruxelles este bogată în fibre, ceea ce ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Creșterea aportului de varză de Bruxelles alături de o dietă altfel sănătoasă vă poate ajuta să vă mențineți nivelul de zahăr din sânge stabil.

Vezi și: Îmbrățișările, efect asupra inimii. De câte ori ar trebui să ții în brațe pe cineva

Varza de Bruxelles, conținut ridicat de acizi grași Omega-3

Pentru cei care nu mănâncă peste sau fructe de mare, consumul de suficienţi acizi graşi omega-3 poate fi o provocare. Alimentele vegetale conțin doar acid alfa-linolenic (ALA), un tip de acid gras omega-3 pe care organismul tău îl folosește mai puțin eficient decât grăsimile omega-3 găsite în pește și fructe de mare.

Acest lucru se datorează faptului că organismul dumneavoastră are nevoie pentru a converti ALA la formele mai active de acizi grași omega-3, și se poate face acest lucru în cantități limitate. Din acest motiv, poate fi necesar să consume o cantitate mai mare de ALA pentru a satisface nevoile zilnice omega-3 decât ar fi dacă ați fost obţinerea de omega-3 grăsimi din pește sau fructe de mare.

Includerea a câteva porții de varză de Bruxelles în dieta ta în fiecare săptămână ar putea ajuta cu acest lucru. Acizii grași Omega-3 pot fi benefici pentru sănătatea inimii și a funcției creierului. Ele joacă, de asemenea, un rol în sănătatea sistemului imunitar, plămânilor și vaselor de sânge

Vezi și: Mecanismul de protecție civilă, activat pentru tratamentul pacienților cu variola maimuței. Câte persoane s-au infectat la noi în țară

Varza de Bruxelles reduce inflamația

Inflamația este un răspuns imun normal, dar inflamația cronică poate contribui la boli precum cancerul, diabetul și bolile de inimă. Varza de Bruxelles este bogată în antioxidanți, ceea ce poate ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care pot promova inflamația. O dietă bogată în legume crucifere, cum ar fi varză de Bruxelles, poate reduce inflamația și poate reduce riscul de boli pro-inflamatorii.

Varza de Bruxelles, cel mai mare conținut de vitamina C în rândul legumelor

Varza de Bruxelles oferă 48 mg de vitamina C în fiecare ceașcă gătită. Vitamina C este importantă pentru creşterea şi repararea ţesuturilor din organism. De asemenea, acționează ca un antioxidant, este implicat în producția de proteine precum colagenul și poate chiar spori imunitatea.

Vitamina C poate crește, de asemenea, absorbția fierului non-hem, o formă de fier găsită în alimentele vegetale. Corpul tău nu poate absorbi acest tip de fier la fel de uşor ca fierul găsit în sursele animale.

Vitamina C se găsește în multe fructe și legume, dar varza de Bruxelles este una dintre cele mai bune surse vegetale disponibile. Adăugarea chiar și a uneia sau a două porții de varză de Bruxelles în dieta ta de câteva ori pe săptămână te poate ajuta să-ți satisfaci nevoile de vitamina C.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel