Varice: 3 tipuri de exerciții indicate de medic

Unele dintre cele mai bune metode de prevenire a varicelor sunt exercițiile fizice. Dr. Marina Dumitraș, medic chirurg, cu specializare în flebologie, recomandă următoarele trei tipuri de exerciții care te ajută să scapi de varice.

Date recente arată că aproape o treime din populație, predominant femeile, suferă de varice sau boală cronică venoasă. Pe lângă aspectul estetic, varicele pot conduce la complicații: durere, senzație de presiune în picioare, umflarea picioarelor, modificarea pielii la nivelul gambei, sângerarea, tromboza și apariția ulcerului varicos.

Pentru a preîntâmpina aceste probleme, mișcarea ocupă un loc important în cadrul unui stil de viață sănătos.

Iată ce recomandă dr. Marina Dumitraș, chirurg și flebolog.

„Pentru prevenirea apariției sau a răspândirii bolii cronice venoase, printre metodele de profilaxie se regăsesc și exercițiile fizice, acestea contribuind la îmbunătățirea circulației sanguine și a tonusului muscular și venos și la reducerea edemului gambier.

3 exerciții fizice recomandate persoanelor predispuse la varice

PEDALĂRILE: Așezați-vă în poziție orizontală pe o suprafață confortabilă pentru coloana vertebrală. Întindeți-vă mâinile pe lângă corp și mențineți picioarele ridicate. Următorul pas este să vă imaginați că deasupra dumneavoastră este o bicicletă pe care o pedalați. Indiferent dacă ridicați picioarele cât mai sus sau le mențineți aproape de sol, circulația sanguină și tonifierea musculară sunt îmbunătățite. Acest gen de exercițiu se poate repeta până considerați că durerile au fost diminuate, iar circulația sanguină a fost sporită.

ÎNTINDEREA GAMBELOR: Acest exercițiu este recomandat pentru partea din spate a mușchilor gambei și poate fi practicat acasă. Vă veți ajuta de un stepper. Poziționați-vă lângă un perete pentru echilibru și așezați ambele picioare pe scaun/treaptă, lăsând călcâiele în exterior. Ridicați-vă pe vârfuri și apoi, lăsați călcâiele jos. Repetați acest exercițiue de 30-40 de ori.

FLEXAREA GENUNCHILOR ȘI A GLEZNELOR: Sprijiniți spatele de perete, îndoiți unul dintre picioare și aduceți-l la piept. Întindeți si îndoiți piciorul, repetând acest exercițiu în serii de câte 5-8 repetări. Reluați cu celălalt picior.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel