Varianta Omicron: simptomele specifice care trădează infecția. Tinerii ar putea fi cei mai afectați

Coronavirus   Foto: Pixabay
Noua variantă Omicron ar putea afecta mai mult tinerii, spun specialiștii, care au explicat și care sunt simptomele specifice.

Când vine vorba despre infecția COVID-19, toată lumea se îngrijorează în legătură cu noua variantă, Omicron, care a fost descoperită recent în Africa de Sud. Se știe despre ea că a suferit mai multe mutații decât toate celelalte variante, astfel că a creat îngrijorare în lumea medicală.
Dr. Bipin Jibhkate, Consultant, Medicină Critică și Director de UTI, Spitalul Wockhardt, Mira Road, Mumbai, spune că simptomele sunt mai mult sau mai puțin asemănătoare cu celelalte variante. Cu toate acestea, nu există nicio scădere a nivelului de oxigen.

Simptomele specifice

„Cei care sunt infectați cu această tulpină se plâng de slăbiciune extremă, fără o scădere semnificativă a nivelului de oxigen. Se poate avea usturime în gât, dureri de corp, tuse uscată, dureri musculare ușoare și este posibilă recuperarea fără spitalizare. Alte simptome clasice, cum ar fi pierderea mirosului și a gustului, nu sunt observate în varianta Omicron”, explică Jibhkate.

Mutațiile constante vă pot face să vă îndoiți de eficacitatea vaccinurilor actuale împotriva acestor tulpini, cu toate acestea, Jibhkate consideră că vaccinurile disponibile împotriva COVID-19 au un impact și asupra variantei Omicron nou detectate. „Dar pacienții se pot reinfecta din cauza acestei variante”, spune el.

El adaugă că, în varianta Omicron, se observă o mulțime de mutații în proteinele spike. „Majoritatea dintre vaccinuri vizează proteinele în vârf. Există aproximativ 32 de mutații care sunt văzute în varianta Omicron. Odată cu aceste mutații, forma proteinei spike s-a schimbat acum. Prin urmare, este considerat extrem de infecțios și poate reprezenta un pericol chiar și pentru persoanele complet vaccinate”, vă spune el.

Pacienții mai tineri, cei mai mulți infectați

Pacienții mai tineri, spune el, sunt în mare parte afectați de varianta Omicron. „Se răspândește rapid în Africa de Sud.  Dar rămâne încă o chestiune de îngrijorare și trebuie să fim atenți”, spune Jibhkate.

Cu zborurile comerciale reluate complet până la sfârșitul acestui an, spune Jibhkate, putem anticipa o creștere a cazurilor din nou. Nu e greu de înțeles că, pe măsură ce mișcarea oamenilor crește, și riscul de Covid va crește. „Acum că zborurile se reiau complet, cazurile de COVID pot crește. Așadar, călătoriți doar dacă este o urgență, ținând cont de varianta Omicron. Nu vă riscați deloc viața. Nu este deloc sigur să călătorești în această etapă. Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău”, ne sfătuiește el.

În afară de asta, din moment ce se apropie sărbătorile și nu mulți urmăresc un comportament adecvat COVID, acest lucru se poate adăuga și la îngrijorarea creșterii cazurilor de COVID-19.

„Da, comportamentul neadecvat legat de COVID-19, cum ar fi să nu poarte măști, să nu igienizezi mâinile din când în când, fără distanțare socială, nerespectarea etichetei de tuse și intrarea în locuri aglomerate poate crește riscul de a obține COVID-19. Deci, încercați să respectați protocolul Covid”, conchide el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel