Varianta Omicron, posibil să fie dominantă până la jumătatea lunii ianuarie

Virus, infectări
Varianta Omicron ar putea deveni dominantă până la jumătatea lunii ianuarie, în UE, susțin specialiștii.

Se așteaptă ca varianta omicron să devină dominantă până la jumătatea lunii ianuarie, susțin specialiștii. Cercetătorul Octavina Jurma a declarat cu câteva zile în umră că se așteaptă la acest lucru de la jumătatea lunii ianuarie, însă această nouă variantă s-ar putea răspândi mult mai repede.

Noua tulpină virală, care a fost detectată inițial în Africa de Sud, a fost încadrată ca „variantă de îngrijorare” de Organizația Mondială a Sănătății, în luna noiembrie, și pare să se răspândească mult mai repede decât variantele precedente.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a avertizat că vaccinarea nu va reuși de una singură să prevină răspândirea variantei Omicron.

Dr. Andrea Ammon, directorul agenției europene de sănătate publică, susține că „o creștere rapidă a numărului de cazuri Omicron este iminentă” în UE și în Spațiul Economic European. „Și se consideră că este foarte probabil să provoace spitalizări și fatalități suplimentare”, a adăugat experta.

Șefa ECDC a îndemnat statele să ia „acțiuni ferme” pentru a reduce transmiterea și pentru a mai ușura din presiunea de pe sectoarele sanitare.

Un mesaj similar a transmis și OMS, care susține că varianta Omicron „se răspândește la o rată nemaivăzută la vreo variantă anterioară”, notează B1 TV. Agenția ONU a solicitat scenei globale să folosească toate instrumentele disponibile pentru a combate pandemia.

„Trebuie să fiu foarte clar: vaccinurile de unele singure nu vor scoate nicio țară din această criză”, susține Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al ANRE.

El a explicat că vaccinurile nu trebuie să înlocuiască masca și alte măsuri de prevenție, ci „trebuie făcute toate” împreună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele 5 tipuri de relații și efectul lor 

Crossuri externe

pixel