Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Omicron, variantă de coronavirus cu un grad ridicat de infecțiozitate, descoperită la sfârșitul lunii noiembrie în Africa australă, este responsabilă pentru 65,4% din totalul noilor infectări înregistrate în Norvegia săptămâna trecută, potrivit datelor Institutului național de sănătate publică (FHI). Peste 16.300 de cazuri de infectare cu Omicron au fost înregistrate până în prezent în Norvegia, inclusiv 6.143 în ultima săptămână și 5.195 în săptămâna de dinainte. În contextul sărbătorilor, este dificil de evaluat în ce măsură aceste cifre reflectă situația reală, a explicat Line Vold, director de departament în cadrul FHI.
O perspectivă mai bună a situație pandemice din Norvegia va fi posibilă odată ce majoritatea norvegienilor se vor întoarce la locul de muncă după sărbătorile de iarnă, a spus Vold, adăugând că FHI se așteaptă la un val important de noi infectări în următoarele săptămâni.
În Austria, Agenția pentru siguranța sanitară și alimentară a anunțat luni că Omicron a devenit de asemenea varianta dominantă. În urma testelor efectuate în ultima săptămână din 2021, au fost înregistrate 4.360 de cazuri de infectare cu Omicron, în comparație cu 2.915 de cazuri Delta. Agenția a precizat că datele referitoare la această perioadă nu sunt încă integrale. Numărul cazurilor a crescut semnificativ pe teritoriul țării, incidența la șapte zile ajungând la 260 la 100.000 de locuitori de la 170 cu câteva zile în urmă.
Un nou focar de infectări cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2 a fost descoperit în rândul unui grup de instructori de schi din provincia austriacă Tirol. În localitatea St. Anton am Arlberg, 17 instructori de la o școală de schi au fost testați pozitiv și plasați ulterior în izolare, au anunțat autoritățile din Tirol, confirmând un articol publicat luni în cotidianul Tiroler Tageszeitung.
Țările de Jos, aflate sub un lockdown strict în ultimele două săptămâni, vor redeschide școlile și liceele pe 10 ianuarie, chiar dacă numărul de infectări cu coronavirus se menține ridicat, a anunțat luni guvernul de la Amsterdam.
Executivul a subliniat că spitalizările s-au redus considerabil de la intrarea în lockdown, la jumătatea lunii decembrie 2021, care a inclus închiderea școlilor cu o săptămână mai devreme decât era programat pentru vacanța de iarnă.
„Aceasta este o veste bună pentru elevi și este important pentru dezvoltarea lor și bunăstarea lor mintală că pot merge la școală”, a declarat ministrul educației, Arie Slob, într-o conferință de presă.
Totuși, școlile vocaționale și universitățile nu se vor redeschide, ci își vor desfășura cursurile online cel puțin până pe 17 ianuarie. Autoritățile sanitare au anunțat săptămâna trecută că Omicron a devenit varianta dominantă a SARS-CoV-2 în țară, notează Agerpres.
Numărul de infectări a înregistrat o oarecare scădere de la nivelurile record atinse în noiembrie, dar rămâne ridicat, cu peste 14.000 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore.
„Din nefericire, în ciuda măsurilor noastre foarte stricte, constatăm o creștere a infectărilor și aceasta înseamnă că suntem preocupați de ceea ce se va întâmpla în săptămânile următoare”, a declarat ministrul sănătății, Hugo de Jonge.
Pe 19 decembrie, Țările de Jos au închis toate magazinele, cu excepția acelora cu produse esențiale, precum și restaurantele, frizeriile, muzeele, sălile de fitness și alte locuri publice. Se menține interdicția de întrunire a mai mult de două persoane în aer liber. Măsurile vor fi reanalizate pe 14 ianuarie.
Mai mult de 85% dintre adulți sunt vaccinați cu schema completă, însă campania de administrare a dozelor booster a demarat lent. Până miercurea trecută, doar 24% dintre adulți primiseră o doză booster de vaccin, dar ministrul De Jonge a afirmat că procentul s-ar putea dubla până la finalul acestei săptămâni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...