De ce să apelezi la medicamente...
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a afirmat că ”varianta Delta se pare că este cea mai adaptată variantă virală dintre cele care sunt circulante la momentul actual, în sensul în care are o serie de avantaje și anume faptul că se multiplică foarte ușor și persoanele infectate cu acest tip de variantă virală au cantități de virus foarte mari”.
”Se estimează de peste o mie de ori mai mare cantitatea de virus la persoanele infectate cu astfel de variantă virală. Această variantă se atașează foarte ușor de receptorii de pe suprafața celulelor și are această capacitate de a scăpa parțial de sub acțiunea neutralizantă a anticorpilor, atât a celor care rezultă după trecerea prin boala naturală, cât și a celor care rezultă după vaccinare.
Din acest punct de vedere, s-a observat o rată bazală de reproducere a cazurilor mult mai crescută decât cea cu care eram obișnuiți la tulpina parentală, astfel încât o persoană infectată cu astfel de variantă poate să genereze chiar nouă cazuri secundare se pare, ori din acest punct de vedere, rata de atac la nivel populațional este crescută și este într-adevăr comparabilă cu ale bolilor pe care noi le știam a fi extrem de contagioase precum varicela. Are capacitatea de a se răspândi foarte ușor la nivel populațional, în mod deosebit în rândul persoanelor nevaccinate, care sunt complet descoperite în fața acestei infecții”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
Potrivit acestuia, sunt două ”instrumente foarte importante prin care noi putem să limităm răspândirea acestei circulații”: vaccinarea cu schemă completă, folosirea în continuare a măștii de protecție, arată Antena 3.
Varianta Delta (indiană) a COVID ar fi la fel de transmisibilă ca varicela, susține un document al CDC, Centrul de Control și Prevenție al Bolilor din SUA. Iar cazurile cu varianta Delta a coronavirusului se înmulțesc pe zi ce trece pe glob, iar această tulpină a coronavirusului duce la forme severe care ajung la Terapie Intensivă. Centrul de Control și Prevenție al Bolilor din SUA (CDC) a dat publicității un act prin care atestă faptul că varianta Delta a coronavirusului este la fel de transmisibilă ca varicela. Documentul, o prezentare cu slide-uri, scoate la înaintare date care arată faptul că persoanele vaccinate complet pot răspândi varianta indiană a virusului la fel de repede ca cei nevaccinați. Directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, a confirmat spusele documentului, publicat în presa americană,
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
De ce să apelezi la medicamente...
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...