Varianta britanică a virusului, cauza a 10% din infecții în Franța

Varianta britanică a virusului SARS-CoV-2 este responsabilă de aproximativ 10% din cazurile de infectare din Franța.

Varianta coronavirusului depistată pentru prima dată în Marea Britanie şi considerată ca având o rată mai mare de transmitere este responsabilă în prezent de 10% din cazurile de infectare din Franţa, a afirmat joi purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Gabriel Attal, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Într-un interviu pentru postul de radio France Inter, Attal a reafirmat că opţiunea unui lockdown mai strict rămâne deschisă pentru guvernul preşedintelui Emmanuel Macron. El nu a oferit însă alte detalii.

Franţa a raportat miercuri aproape 27.000 de cazuri noi de infectare, cel mai ridicat bilanţ zilnic consemnat de la mijlocul lunii noiembrie, când ţara se afla în al doilea lockdown total, această creştere semnalând că interdicţia actuală de circulaţie pe timp de noapte nu reuşeşte să stopeze transmiterea virusului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel