Zgomotul alimentar, o preocupare...
Prof. Dr. Victor Costache, directorul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul Clinic SANADOR, ne-a vorbit despre valva mecanică și valva biologică. Potrivit medicului, valva biologică, care a suferit modificări tehnologice, oferă pacienților șanse mult mai mari.
Mai mult, medicul susține că datorită valvei biologice, pacienții cu hemofilie pot desfășura orice activitate vor și mai mult, nu mai au nevoie de tratament anticoagulant.
"Această intervenție este o veste bună pentru pacienții cu boli cardiovasculare din România, în special cei care au o patologie valvulară aortică.
A apărut această generație nouă de bioproteze și, practic, știm cu toții, acești pacienți cu patologii valvulare, când aveau nevoie de o nouă valvă era alegerea între valvă mecanică, valvă biologică", a declarat medicul Victor Costache.
"Valva mecanică este un dispozitiv care, conform ghidurilor tradiționale, trebuie implantat la pacienții mai tineri.
Teoretic, se presupune că are o durabilitate mai mare, dar impune conducerea unui tratament anticoagulant, un tratament destul de complex care uneori e greu de tolerat pentru pacientul care a primit o valvă mecanică și care necesită o anti-coagulare eficace care poate avea dezavantajele ei.
Gândiți-vă că pacientul sub o anticoagulare eficientă cu un INR undeva între 2 și 3 sângerează mult mai ușor. Consecința unui banal accident de mașină poate tranforma o sângerare oarecum standard într-un catastrofică", a mai spus medicul Victor Costache.
"Dacă se lovește la picior într-un banal context casnic și are o sângerare care necesită intervenția medicului, practic el este transformat farmacologic într-un hemofilic pentru a funcționa acest dispozitiv mecanic este nevoie ca sângele să fie mai puțin coagulat", a completat Val Vâlcu.
VEZI ȘI:
"Exact și tendința la nivel mondial este fie să se repare valvele sau să se implanteze valve biologice", a spus Victor Costache.
"Dezavantajul teoretic al valvelor biologice era că aveau o durată de viață de 10 - 15 ani.
Această valvă pe care o vedeți în imagine a suferit un proces tehnologic important și perioada sa de viață a fost dublată.
Foto: SANADOR
Deci, din studiile preliminare pe care le avem la dispoziție, estimăm o perioadă de viață undeva la 20 - 25 de ani, o schimbare de paradigmă care ne permite să tratăm pacienți cu valvulopatie aotică cu această tehnologie nouă.
Acești pacienți vor beneficia de o bioproteză de ultimă generație.
Nu vor mai fi hemofilici pe viață, nu necesită astfel de tratament anticoagulant, vor putea desfășura orice activitate socio-profesională sau activitate domestică și sportivă.
Un pacient cu valvă mecanică este condamnat din punct de vedere al unor sporturi, a unor hobby-uri mult îndrăgite. Suntem în perioada sărbătorilor, vacanțelor, sezonului rece. Un astfel de pacient nu poate schia. Orice cădere la schi cu o valvă mecanică sub tratament anti-coagulant ar avea ca consecință un hematom important care ar necesita o perioadă de spitalizare importantă.
Toate aceste mari dezavantaje sunt înlăturate cu această nouă tehnologie.
Valva biologică este mai apropiată de natură, nu necesită anticoagulare", a conchis medicul Victor Costache.
TREBUIE SĂ VEZI ȘI:
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările extreme de temperatură...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...