VALSARTANUM – prospect

Foto: Pixabay
VALSARTANUM – prospect. Acţiune: Antagonist al receptorilor AT1, împiedică legarea angiotensinei II de receptorii specifici, cu reducerea vasoconstricţiei produsă de aceasta.

VALSARTANUM – prospect

Denumire comercială: AVASSAN, DIOVAN, VALSARTAN, VAPRESS

Formă: comprimate filmate, soluție orală

Indicații: Tratamentul Hipertensiunii. Insuficienţă cardiacă. Infarct miocardic recent.

Contraindicații: Hipersensibilitate la valsartan, insuficiență hepatică severă, ciroză biliară, colestază. Trimestrul II şi III de sarcină.

Atenție: Corectarea depleţiei sodice şi/sau lichidiene înaintea tratamentului; prudenţă în stenoza bilaterală de arteră renală sau unilaterală pe rinichi unic funcţional, insuficiență renală, insuficiență hepatică; interacţiuni medicamentoase cu diuretice care economisesc potasiu; nu se recomandă în trimestrul I de sarcină şi în alăptare; şoferi şi activităţi de precizie.

Reacții adverse: Cefalee, ameţeli, infecţii virale, infecţii ale tractului respirator superior, tuse, diaree, oboseală, rinită, sinuzită, dureri de spate; dureri abdominale, greaţă, faringită, artralgii, scăderea hemoglobinei şi hematocritului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel