Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea fictivă trebuie sancționată cât mai drastic posibil

Col. dr. Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare COVID-19, trage un semnal de alarmă şi spune că vaccinarea fictivă trebuie sancţionată "cât mai drastic posibil".

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare COVID-19, face apel la colegii din sistemul medical să raporteze imediat autorităţilor dacă se primesc solicitări de vaccinare fictivă. 

„Este regretabil acest lucru, sunt situaţii punctuale. Corpul medical se delimitează clar de astfel de acţiuni care nu fac altceva decât să decredibilizeze toată munca colegilor noştri din această perioadă.

Pe de altă parte, cred că astfel de acţiuni trebuie identificate şi sancţionate cât mai drastic posibil, însă fac apel la colegii noştri, personalul medical care primeşte astfel de solicitări, să anunţe instituţiile abilitate să ia măsuri în acest sens.

Şi oamenii trebuie să înţeleagă că nu fac altceva decât să dea nişte bani, cumpărându-şi astfel un risc să se îmbolnăvească, să ajungă la spital şi chiar să-şi piardă viaţa.

E o boală care în momentul de faţă este prevenibilă prin vaccinare şi cea mai mare parte a deceselor pot fi prevenite prin vaccinare. De altfel, datele din România ne arată că peste 97% din decesele înregistrate în săptămâna precedentă au fost la persoane nevaccinate", a declarat, Valeriu Gheorghiţă la Arad, citat de Antena 3.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a participat, joi seară, la Gala Recunoştinţei Medicale - eveniment organizat de Alianţa Vestului pentru Sănătate Publică, în parteneriat cu Casa Regală. Evenimentul a avut loc la Domeniul Regal Săvârşin, unde au fost acordate premii personalului medical din prima linie a luptei împotriva virusului SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel