Valeriu Gheorghiță: Persoanele care s-au vaccinat cu seruri nerecunoscute în România, se pot revaccina contra COVID-19 la cerere

Vaccinare
Românii care s-au vaccinat peste hotare contra COVID-19 cu seruri care nu sunt aprobate la noi în țară, se pot revaccina, la cerere, în România, a anunțat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV. 

Persoanele vaccinate în alte țări cu seruri anti-COVID care nu sunt recunoscute în România, precum sunt vaccinurile Sinovac, Sinopharm sau Sputnik, se pot revaccina, la cerere, în România cu vaccinurile agreate la nivel european după minimum 30 de zile de la completarea schemei pe care au efectuat-o cu acele tipuri de vaccinuri, a anunțat marți președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță.

Cum și cu ce se vor vaccina aceste persoane

El a explicat și cum și când vor putea aceste persoane să se revaccineze. 

„Un alt subiect pe care aș vrea să îl aduc în atenția dumneavoastră este legat de persoanele care au fost vaccinate în afara țării cu vaccinuri neautorizate de Agenția Europeană a Medicamentului, de pildă Sinovac, Sinopharm, Sputnik, deci, practic, vaccinuri care nu au fost autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului și, ca atare, nu sunt recunoscute și folosite în România. În aceste situații, la cerere, persoanele respective se pot revaccina, practic își reiau schema de vaccinare după minim 30 de zile de la completarea schemei pe care au efectuat-o cu acele tipuri de vaccinuri”. 

De asemenea, șeful CNCAV a explicat și câte vaccinuri vor face aceste persoane. 

Se pleacă de la principiul unei persoane care are istoric de trecere prin boală și care se poate vaccina cu schemă completă”, a declarat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Asta înseamnă că, practic, persoanele în cauză vor lua schema de la zero și vor face câte două doze pentru vaccinurile Pfizer, Moderna și AstraZeneca sau o doză în cazul vaccinului Johnson&Johnson. 

De ce s-a luat această decizie

Valeriu Gheorghiță a adăugat că decizia a fost luată în urma mai multor solicitări în acest sens venite de la persoane vaccinate în alte țări cu serurile neautorizate și nerecunoscute în România.

„Și atunci este absolut firesc ca aceste persoane să beneficieze de vaccinare cu vaccinurile autorizate și recunoscute în România”, a completat șeful CNCAV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel