Valeriu Gheorghiță, ANUNȚ major pentru milioane de români. Ce trebuie să facă cei programați la vaccinare

Dr Valeriu Gheorghiță (dreapta). Foto: MApN
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat, luni, 18 ianuarie, că cei care vin la vaccinare contra COVID-19 trebuie să aibă la ei buletinul, nu e obligatorie recipisa.

Valeriu Gheorghiţă a spus, la DigiFM, că recipisa primită odată cu programarea nu trebuie adusă obligatoriu, dar cine o are ușurează munca de la serviciul de triaj. În niciun caz, recipisa nu este însă un document obligatoriu.

În ceea ce privește ora la care oamenii trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare, Gheorghiță nu încurajează venirea mai pdevreme. 

"Pentru fiecare persoană sunt alocate 15 minute, în care se fac triajul medical și  vaccinarea, iar apoi persoana ajunge în sala de așteptare pentru monitorizare.

Nu încurajăm venirea mai devreme decât ora la care este făcută programarea pentru că suntem în pandemie, trebuie să reducem la minim pericolul de expunere.

Un interval maxim de jumătate de oră în preajma orei la care suntem programați este rezonabil, cel mult jumătate de oră", a spus coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

slanina - FOTO: Freepik@timolina
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel