Valeriu Gheorghiță a anunțat când va începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Vaccin
Valeriu Gheorghiță a anunțat când va începe vaccinarea împotriva Covid-19, la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. 

Valeriu Gheorghiță a anunțat că vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani ar putea începe în România, în luna decembrie.

Potrivit acestuia, vaccinul de la Pfizer pentru această grupă de vârstă este așteptat să fie autorizat în Europa la finalul lunii octombrie, iar primele tranșe ar urma să ajungă în țara noastră în decembrie. 

Pentru anul 2022, România a contractat aproximativ 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii. 

Astăzi, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 15.467. Dintre acestea,1.561 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 424 sunt minori, 401 fiind internați în secții și 23 la ATI.

Dacă la începutul pandemiei s-a considerat că cei mici nu sunt atât de vulnerabili și nu fac forme grave ale bolii, în valul patru al pandemiei s-a constatat că cei mici sunt mai vulnerabili în fața infecției, iar formele de boală pe car ele ac sunt mult mai grave. De asemenea, varianta Delta a virusului se răspândește mai ușor și este ma agresivă în cazul copiilor.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel