Valeriu Gheorghiță: 93.350 de persoane s-au vaccinat anti-COVID fără programare în perioada 8 - 10 mai

Col. dr. Valeriu Gheorghiță
Președintele CNCAV, col.dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că 93.350 de persoane s-au imunizat fără programare în perioada 8 - 10 mai.

„Tocmai pentru că a început această posibilitate nouă de vaccinare cu prezentare directă ne-am uitat și am analizat numărul de persoane care s-au vaccinat prin prezentare directă în aceste trei zile. În perioada 8-10 mai au fost vaccinate în total 312.812 persoane, atât persoane cu programare în platformă cât și persoane care s-au prezentat direct, dintre care 93.350 sunt persoane care s-au vaccinat fără programare în platformă. Ceea ce înseamnă o creștere cu 30% a persoanelor vaccinate față de ceea ce era programat în platformă. Este evident mult prea devreme să putem trage niște concluzii, sunt convins că, în perioada zilelor următoare, numărul peroanelor care se vor prezenta direct în centre va crește”, a precizat șeful CNCAV, col.dr. Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, în cadrul maratonului de vaccinare organizat, în perioada 4 - 11 mai, în cele șapte spitale militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara, după un program de 24 de ore din 24, și s-au imunizat, până în prezent, 19.272 de persoane. Valeriu Gheorghiță a estimat că, în cadrul acestui maraton, unde, de asemenea, nu a fost necesară programarea și care se va încheia marți, vor fi peste 20.000 de persoane vaccinate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel