Vaccinurile AstraZenenca și Johnson&Johnson ar putea fi reproiectate: oamenii de știință germani spun că știu de ce pot provoca cheaguri de sânge

Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson
Cercetătorii din Germania susțin că știu de ce ar putea produce cheaguri de sânge vaccinurile produse de AstraZeneca și Johnson&Johnson. Astfel, ei spun că cele două tipuri de ser ar putea fi modificate. 

Potrivit The Guardian, cele două tipuri de ser care conțin vectori de adenovirus au provocat tromboze la unele persoane vaccinate, însă oamenii de știință susțin că au descoperit cauza apariției acestor probleme. De asemenea, ei susțin că au găsit și modalitatea în care vaccinurile ar putea fi modificate astfel încă tuburările rare să nu mai apară.

Rolf Marschalek, profesor la universitatea Goethe din Frankfurt, crede că, de fapt, cheia ar fi în adenovirus, virusul răcelii obișnuite, care este folosit pentru a introduce în corp proteina spike a coronavirusului. Spre deosebire de vaccinurile AstraZenenca și Johnson&Johnson, cele produse de companiile Pfizer/BioNTech și Moderna, bazate pe tehnologia ARN mesager, nu folosesc acest sistem de livrare și, prin urmare, nu au fost raporate probleme legate de coagularea sângelui la persoane vaccinate.

Astfel, oamenii de știință cred că aceste tulburări au legătură cu intrarea adenovirusului în nucleul celulei, mai degrabă decât în lichidul celular, în care virusul produce proteine.

„Ciclul de viață al adenovirusului include infecția celulelor, intrarea ADN-ului adenoviral în nucleu și ulterior transcrierea genei de către gazdă. (...) Și exact aici se află problema: bucata virală de ADN nu este optimizată pentru a fi transcrisă în interiorul nucleului”, explică cercetătorii, notează B1tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel