Vaccinul Valneva are un mare SUCCES. Diferă de Pfizer/BioNTech și Moderna

Guvernul britanic a comandat 40 de milioane de doze suplimentare, pentru 2022, din vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Valneva, numărul total al dozelor solicitate laboratorului franco-austriac ajungând astfel la 100 de milioane, potrivit unui comunicat publicat luni şi citat de AFP.

Valneva şi Regatul Unit au semnat în luna septembrie un parteneriat vizând un potenţial de 190 de milioane de doze, cu o valoare maximă de 1,4 miliarde de euro.

"Guvernul britanic îşi conservă opţiunile pentru 90 de milioane de doze suplimentare livrabile între 2023 şi 2025", a menţionat laboratorul.

Într-un comunicat emis separat, guvernul britanic a semnalat că acest ultim acord creşte la 407 milioane numărul de doze de vaccin comandate de la diferiţi furnizori în cursul următorilor doi ani.

Cu ce diferă vaccinul Valneva de Pfizer/BioNTech și Moderna

 

Vaccinul Valneva este dezvoltat cu ajutorul unei tehnologii deja aprobată, pe bază de virus inactiv, spre deosebire de cea a ARN-ului mesager, soluţia utilizată de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Circa 150 de adulţi participă în prezent la un studiu clinic de fază 1/2, primele rezultate fiind aşteptate în aprilie 2021.

Valneva a indicat săptămâna trecută că a demarat producerea vaccinului-candidat pentru a-şi optimiza calendarul livrărilor potenţiale, într-un moment marcat de polemici cu privire la respectarea contractelor deja semnate între Uniunea Europeană şi mai multe laboratoare pentru livrarea vaccinurilor anti-COVID-19.

În ianuarie, Comisia Europeană a anunţat la rândul său că a finalizat negocieri preliminarii cu compania Valneva pentru achiziţia a până la 60 de milioane de doze de vaccin candidat dezvoltat de aceasta împotriva COVID-19, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel