Vaccinul Pfizer opreşte transmiterea virusului SARS-CoV-2. Studiul care spune asta

Potrivit unui studiu israelian, este puțin probabil ca cei care primesc vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 să transmită mai departe virusul altor persoane. 

Studiul organizat de israelieni este primul indiciu că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi o barieră împotriva transmiterii virusului. 

„Rezultatele studiului sunt în linia testelor făcute de Pfizer și chiar depășesc așteptările”, a declarat profesorul Gili Regev-Yohai, directorul secției de boli infecțioase și epidemiologie de la Sheba. 

În ce a constat studiul

 

Studiul a analizat 102 membri ai personalului medical din Sheba Medical Center, care au primit ambele doze ale vaccinului Pfizer. Rezultatele studiului au arătat că doar două dintre aceste persoane au dezvoltat un nivel scăzut de anticorpi, în condițiile în care una dintre ele avea sistemul imunitar compromis. În ceea ce privește cea de-a doua persoană, nu există încă o explicație, însă spitalul investighează situația.

Ceilalți 100 de participanți la studiu au dezvoltat niveluri de anticorpi chiar mai mari decât pacienții care s-au recuperat după o formă gravă de COVID-19, se arată în comunicatul transmis de spital, citat de Telegraph

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel