Urmărește dezbaterea live

Vaccinul Johnson&Johnson e sigur și eficient. Concluziile Agenției Europene a Medicamentului

Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson
Vaccinul împotriva infecției COVID Johnson&Johnson este sigur și eficient, susțin reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului.

Reprezentanții Ro Vaccinare anunță pe Facebook concluziile Agenției Europene a medicamentului (EMA) în urma reanalizării vaccinului Johnson&Johnson.

”Vaccinul Johnson&Johnson este sigur și eficient! Concluziile EMA 20.04.2021 în ceea ce privește vaccinul dezvoltat de compania Johnson&Johnson, cu regim de administrare monodoză.Raportul risc-beneficiu pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania Johnson&Johnson, denumit “COVID-19 Vaccine Janssen”, rămâne nemodificat - beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 depășesc riscurile efectelor adverse. Apariția unor afecțiuni care asociază tromboză și trombocitopenie a fost întâlnită extrem de rar în cazul pacienților vaccinați cu acest ser - au fost raportate 8 cazuri în SUA după 7 milioane de administrări.

Aceste afecțiuni au fost întâlnite mai frecvent la persoane cu vârstă sub 60 ani, majoritar femei, în primele 3 săptămâni de la vaccinare. Până la acest moment nu au fost identificați factori de risc care să predispună la apariția acestor evenimente. Informațiile despre produs (Rezumatul Caracteristicilor Produsului și Prospectul) vor fi actualizate pentru a include date de atenționare cu privire la riscul de apariție a trombocitopeniei și tulburărilor de coagulare. Se recomandă contactarea de urgență a medicului dacă sunt constatate următoarele simptome în primele 3 săptămâni de la vaccinare:- dificultăți de respirație;- durere în piept;- umflarea picioarelor;- durere abdominală puternică și persistentă;- dureri de cap persistente;- vedere încețoșată;- pete mici de sânge sub piele la distanță de locul administrării vaccinului”, se arată pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?