Vaccinul AstraZeneca, doar 7% dintre doze au fost administrate

Doar 7% dinte dozele de vaccin produse de AstraZeneca au fost administratepână acum. Se pare că este mai puțin solicitat decât celelalte.

Deși medicii i îndemană pe români să se imunizeze cu serul produs de AstraZeneca, doar 7% dinte doze au fost administrate până acum. Vaccinul are o eficacitate de 80%. „AstraZeneca, înainte de a primi autorizaţie, era aşteptat ca pâinea caldă pentru că era o variantă semiclasică. Acum discuţia e legată de eficacitate care e mai mică, dar nu ar trebui să ne facem probleme. Pentru cei de peste 55 ani este mai puţin eficient, dar în rest nu trebuie să ne facem probleme, are acelaşi profil de siguranţă, astfel că lucrurile sunt foarte în regulă”, spune dr. Adrian Marinescu la Antena 3.

„Ce înseamnă că eficacitatea este mai mică? Înseamnă că la 10 pacienţi, spre exemplu, numărul celor care nu vor răspunde prin producţia de anticorpi va fi mai mare în comparaţie cu varianta ARN mesager. Dar nu ar trebui să ne facem probleme. Cam aşa stau lucrurile şi la vaccinarea antigripală.

În plus, dacă am merge numai pe variata de ARN mesager, nu am avea suficinete doze. Aşteptând mai mult timp, există două riscuri: să apară alte mutaţii şi trebuie să ne vaccinăm cât mai repede, ca să reducem circulaţia virusului. Cu cât aşteptăm mai mult, cu atât avem de pierdut", a mai explicat el.

Autorităţile au anunţat că cei care se programează să se imunizeze cu acest vaccin găsec loc disponibil în doar 72 de ore.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel