Vaccinarea împotriva COVID rămâne gratuită. ANUNȚUL premierului Florin Cîțu

FOTO Facebook Guvernul României
Vaccinarea împotriva infecției COVID în România rămâne gratuită în România, a anunțat premierul Florin Cîțu, într-o videoconferință.

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, 24 mai, că vaccinul împotriva infecției COVID rămâne gratuită și a îndemnat toate autoritățile, centrale și locale, să se implice mia mult în campania de imunizare împotriva noului coronavirus.

”Trebuie să vă implicați cu toții în această perioadă ca vaccinul să fie disponibil tuturor românilor. Aici, vreau să fac o clarificare, vaccinul gratuit trebuie să fie disponibil tuturor românilor, fiindcă în România vaccinul rămâne și este gratuit. (...) Nu există nicio discuție la acest moment în guvern de a schimba lucrurile. Din contră, deja avem comenzi făcute pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, a continua campanie de vaccinare și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia. În România, vaccinul este gratuit, nu există nicio discuție în guvern care să schimbe aceste lucruri și rămâne gratuit în această perioadă”, a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, este foarte important continuarea vaccinărrii pentru a evita un posibil val patru.

”Ne vedem astăzi pentru a ne asigura că nu ne relaxăm în ceea ce privește în campania de vaccinare. Da, relaxăm din condiții, pentru că (...) vedem că există o îmbunătățire a ratei de pozitivare, deci o scădere a ratei, dar trebuie să continuăm campania de vaccinare și este important pentru noi, chiar dacă lucrurile se relaxează pe partea de pandemie. De aceea, îi avem astăzi aici pe ministrul de Interne, știți foarte bine, dar și pe domnul Gheorghiță, să ne spună exact cum stăm cu situația și ce putem să facem. Asta este important, cu ce putem să vă ajutăm pe dumneavoastră, cu ce puteți să vă implicați dumneavoastră (n.r., Cîțu se adresează prefecților) ca să putem să continuăm cu această campanie”, a adăugat premierul Florin Cîțu, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel