Vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea fi obligatorie în Italia
03 sep, 09:39

Vaccin
Italia ar putea obliga, până la urma, toate persoanele cu vârstă eligibilă să se vaccineze împotriva COVID-19. O astfel de decizie îi obligă, deja, pe medici să se imunizeze împotriva maladiei. 

Premierul italian Mario Draghi a declarat, joi, că Italia ar putea obliga toate persoanele cu vârste eligibile să se vaccineze anti-COVID-19. Guvernul deja a impus vaccinarea lucrătorii medicali, ca o condiție pentru a putea fi plătiți.

Mario Draghi a susținut că toată lumea ar putea fi obligată să se vaccineze, după ce autorităţile sanitare din Uniunea Europeană vor aproba în totalitate vaccinurile, arată surse citate de B1 Tv.

Draghi a explicat că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat condiţionat patru vaccinuri și că autorizația standard ar putea fi dată după verificări ulterioare, moment în care serurile ar putea deveni obligatorii pentru toţi.

Premierul s-a arătat apoi încrezător că 80% din totalul italienilor cu vârste de minim 12 ani vor fi vaccinaţi complet până la sfârşitul lunii, faţă de 70,5%, câți sunt în prezent.

G Ad:

De asemenea, Executivul intenţionează să extindă şi mai mult utilizarea așa-numitelor certificate de vaccinare, care sunt cerute acum pentru călătoriile pe distanţe lungi, accesul la multe activităţi de recreere și pentru angajații din Educație.

Guvernul italian intenţionează, de asemenea, să înceapă administreze persoanelor vulnerabile a treia doză de ser.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri