Vaccinarea contra COVID-19 fără programare, cum se face: primești bon de ordine, în funcție de numărul de doze disponibile
11 mai 2021, 12:33

FOTO Facebook RO Vaccinare
Președintele CNCAV, col.dr. Valeriu Gheorghiță, a explicat, marți, cum se face vaccinarea fără programare, de ce se dau bilete de ordine și de ce unii pot fi amânați pentru a doua zi.

Potrivit președintelui CNCAV, col.dr. Valeriu Gheorghiță, vaccinarea fără programare se face în funcție de dozele disponibile într-un centru și, în continuare, au prioritate persoanele peste 60 de ani și cei programați. 

„Aș vrea să readuc aminte faptul că începând cu data de 8 mai, de sâmbătă, toate persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta direct la toate centrele de vaccinare organizate la nivel național în vederea vaccinării.

Acest lucru se face în limita capacității de vaccinare a centrului și a dozelor disponibile, așa încât este posibil ca în anumite centre să nu existe capacitate de a prelua persoane care se prezintă direct, și tocmai de aceea aș vrea să se înțeleagă foarte bine acest mesaj. Persoanele peste 60 de ani se pot prezenta pe tot parcursul programului de lucru al centrului de vaccinare, de la 8 dimineața, până la orele 20.00, iar restul persoanelor se pot prezenta după ora 14.00, prin prezentare directă.

La momentul prezentării în centrul de vaccinare se va elibera un bon de ordine care corespunde cu numărul de  locuri și de doze disponibile din ziua respectivă în respectivul centru. Persoanele care se prezintă suplimentar vor fi alocate pentru zilele următoare, iarăși în baza unor bonuri de ordine.

Ceea ce vreau să mai menționez încă o dată e că rămân prioritare persoanele care și-au rezervat un loc în platformă în centrul respectiv, tocmai pentru că este important să aibă garanția vaccinării atunci când se prezintă cu programare în platformă”, a explicat președintele CNCAV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?