Vaccinarea cadrelor didactice, amânată cu cel puțin două săptămâni

Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Deși Ministerul Educației a anunțat inițial altfel, profesorii nu vor putea fi vaccinaţi înainte de 8 februarie.

Un document oficial al Comitetului pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare arată că imunizarea cadrelor didactice se amână. Cel mai probabil, aşa cum precizează documentul respectiv, amânarea va fi de cel mult două săptămâni.

”Vaccinarea prioritară a personalului din învățământ se amână pentru o dată care va fi anunțată (cel mai probabil, amânarea va fi de maximul două săptămâni)”, se arată în documentl ctt de Antena 3. De asemenea, se  ai arată în document, toate persoanele programate în zilele de 1 și 2 februarie pentru prima doză vor fi vaccinate cu serul de la Moderna. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu cei programaţi începând cu data de 7 februarie. 

Persoanele care au primit prima doza de la Pfizer, trebuie să primească obligatoriu a doua doză cu același vaccin.

Persoanele care lucrează în activități esențiale vor fi reprogramate la vaccinarea împotriva coronavirusului, începând cu data de 28 ianuarie. Anunţul a fost făcut marți de dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel