Vaccinarea antiHPV, plan de acțiune. Campania Ministerului Sănătății, extinsă

Vaccin
Ministerul Sănătății pregătește un plan de acțiune în vederea informării și educării populației cu privire la vaccinarea antiHPV, dar și la vaccinare în general.

Campania pentru vaccinarea anti-HPV va fi consolidată și extinsă.

„Suntem singura țară din Europa care mai discutăm despre introducerea vaccinării împotriva HPV. Ministerul Sănătății a reluat campania de vaccinare împotriva acestui virus doar pentru fetele părinților care au cerut acest lucru și vrem să extindem campania atât pentru această categorie de vârstă, cât și pentru alte categorii de vârstă. După derapajul de acum 11 ani care a aruncat o umbră asupra vaccinării antiHPV, vrem să transformăm actuala campanie într-un succes. Echipa Ministerului Sănătății susține vaccinarea și urmărim adoptarea măsurilor care să crească acoperirea vaccinală pentru tot programul național", a declarat ministrul Victor Costache, într-un comunicat.

Ministerul Sănătății a organizat, joi, un seminar de lucru, la care au participat specialiști români și străini, pacienți, medici de familie, și care a avut loc cu sprijinul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății pentru România.

Din această lună se face vaccinarea antiHPV

Ministerul Sănătății a distribuit în teritoriu primele 20.000 de doze pentru reluarea vaccinării antiHPV. Vaccinarea gratuită se face începând din această lună în cabinetele medicilor de familie la fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani pentru care părinții au solicitat în anii 2017 și 2018 vaccinarea, inclusiv cele care au trecut de această vârstă, dacă au solicitat.

Conform Acordului-cadru încheiat de Ministerul Sănătății cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani, pot fi achiziționate până la 2.100.000 doze pentru extinderea campaniei.

Ministerul Sănătății face apel la părinți să solicite informații medicilor de familie. De asemenea, medicii de familie trebuie să informeze transparent și corect părinții cu privire la vaccinarea antiHPV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel