Vaccinare împotriva COVID. Andrei Baciu: România să află pe locul şapte, la nivel european, atunci când vorbim de vaccinuri administrate în doză completă

Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat marți, 18 mai, că România se află pe locul al şaptelea la nivel european privind administrarea în doză completă a vaccinurilor anti-COVID.

Secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, spune că săptămâna aceasta s-au primit 697.330 de doze de vaccin Pfizer BioNTech, săptămâna viitoare vor veni 698.490, iar în cursul ultimei săptămâni din luna mai - 1.091.610 doze. Pentru vaccinul produs de compania Moderna, se aşteaptă joi încă o livrare de 128.400 de doze de vaccin, totalul pentru luna mai urmând să fie de 513.600.

"Pentru vaccinul produs de AstraZeneca, o să avem un total de 1.440.568 de doze. Aici vorbim de estimări. La fel şi pentru vaccinul produs de Johnson &Johnson, săptămâna aceasta aşteptăm o livrare de 74.400, joi. Restul de până la 402.000 până la sfârşitul lunii, 402.000 fiind totalul pentru luna mai. Astfel, un total cumulat pentru toate cele patru tipuri de vaccinuri de 6.238.228 de doze de vaccin pentru luna mai. Toate aceste acţiuni fac ca România să se claseze pe locul şapte, la nivel european, atunci când vorbim de vaccinuri administrate în doză completă şi pe un loc XIX la nivel global", a spus secretarul de stat Andrei Baciu, potrivit Agerpres.

Baciu a informat că, până pe 16 mai, s-au înregistrat 14.729 de doze de vaccin pierdute, ceea ce reprezintă 0,21% din totalul celor utilizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel