Vaccinare elevi împotriva infecției COVID. Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă: plănuim să organizăm cabinete pentru imunizare

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că acolo unde e posibil, în școli, se vor organiza cabinete de vaccinare.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, susține că se vor organiza cabinete de vaccinare în școli și că imunizare la copii ”este sigură și reprezintă un bun mijloc de prevenție a infecției la copiii de peste 12 ani”. 

”Acolo unde este posibil, plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient şi unde avem copiii care în acest moment au indicaţia de a fi vaccinaţi. (...) Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare", a anunţat ministrul Ioana Mihăilă.

Potrivit oficialului, testarea copiilor pentru depistarea COVID poate fi reluată în școli pentru copiii şi personalul din şcoli care devine simptomatic. ”Vorbim de testele care sunt acreditate de forurile ştiinţifice europene, acele teste rapide antigen, dar, de asemenea, recomandarea noastră fermă şi discutată şi agreată cu Ministerul Educaţiei este să continuăm cu măsurile de prevenţie şi anume purtarea măştii, ventilaţia corespunzătoare a spaţiilor în care copiii îşi petrec timpul şi îşi desfăşoară activităţile, precum şi, în limita posibilităţilor, distanţarea fizică", a mai precizat ministrul Ioana Mihăilă, arată Antena 3.

Medicul și expertul în sănătate Emilian Imbri trage un semnal de alarmă că toți cei internați la Terapie Intensivă sunt români nevaccinați. Acesta a mai precizat că printre acești sunt și mulți tineri.

Doctorul Adrian Marinescu a recomandat românilor să se vaccineze împotriva COVID. „Valul al patrulea ar putea să fie un val mult mai echilibrat. Cei care au trecut prin boală și cei care s-au vaccinat, au imunitate. Imunitate care imprimă la nivel celular dar și la nivel de anticorpi. Și atunci ne putem aștepta la un număr mare de infecții dar, din fericire, sau așa ar trebui să se întâmple, ar trebui să avem un procent foarte mic de forme severe. Apropo de presiunea la nivelul domeniului medical, în mod sigur ar trebui să fie o presiune mai mică raportând la ce știam noi din valorile anterioare. Ce trebuie să facem în această situație? Să fim realiști și să realizăm că va fi o situație grea din punct de vedere epidemiologic, probabil din august, trebuie să prevenim și să ne vaccinăm. Trebuie să știm că toți pacienții din valul patru au varianta Delta. Nu mai este nevoie de confirmare. Cei care sunt de acum vor fi cu varianta Delta într-un procent de probabil 90%”, a spus dr Adrian Marinescu, zilele trecute.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel