Vaccin fără ac, sub formă de plasture. Fundaţia Bill & Melinda Gates finanţează tehnologia: Microace dizolvabile pe piele

Vaccin fara ac - Foto: Freepik
Vaccin fără ac, sub formă de plasture. Fundaţia Bill & Melinda Gates finanţează o noua tehnologie.

Fundația Bill & Melinda Gates a acordat 23,6 milioane de dolari unor companii americane pentru a finanța prima producție în masă a unui sistem de a tehnologiei de vaccinare fără ace, potrivit Reuters.

Nu rata: Care e tensiunea normală. De ce ai tensiune dimineața. Orele la care să nu îți iei niciodată tensiunea. Dr. Rodica Niculescu: E bine să vă luați tensiunea de 3 ori

Tehnologia funcționează prin administrarea vaccinului prin intermediul microace dizolvabile atașate la piele pe un plasture.

Interesant: Unde dispar șosetele din mașina de spălat. Locul în care nu le-ai căutat niciodată. Explicația banală a dispariției misterioase

2. -imagine fara descriere- (vaccin-fara-ac-2_44666300.jpg)

Foto: Freepik

Experții în domeniul sănătății globale au susținut de mult timp potențialul unei tehnologii similare pentru a stimula absorbția vaccinurilor salvatoare de vieți.

Ideea de vaccin plasture este mai simplu de transportat și de administrat decât tradiționalele injecții, în special în țările cu venituri mici, unde vaccinarea rămâne o provocare. Dar extinderea producției a reprezentat un obstacol.

1. -imagine fara descriere- (vaccin-fara-ac-1_88199000.jpg)

Foto: Freepik @jofreepik

Un test efectuat în Gambia la începutul acestui an a demonstrat că dispozitivul Micron a administrat vaccinul împotriva rujeolei şi rubeolei, produs de compania Serum Institute of India, la adulţi, sugari şi copii, într-un mod la fel de sigur şi de eficient ca şi seringile, şi a produs un răspuns imunitar similar.

4. -imagine fara descriere- (vaccin-fara-ac-4_68354600.jpg)

Foto: Freepik @senivpetro

Tehnologia "ar putea ajuta la depășirea unora dintre cele mai multe bariere substanțiale în eradicarea rujeolei și rubeolei la nivel global”, a spus James Goodson, om de știință senior în cadrul divizia de imunizare de la Centrele pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC).

Mai mult, această nouă tehnologie nu necesită un lanț de frig la fel de mare ca pentru vaccinurile normale.

Mai mult, nu ar mai fi nevoie de un profesionist medical să administreze vaccinul și i-ar putea ajuta, de asemenea, pe cei cu frică de injecții, spun reprezentații companiei.

Finanțarea va sprijini dezvoltarea și realizarea a aproximativ 10 milioane de dispozitive anual, pentru studii clinice mai mari și apoi o utilizare mai largă, sub rezerva aprobărilor de la autoritățile de reglementare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel