Vaccin anti-cancer: cercetătorii au găsit o variantă mult mai eficientă

Celule
Un nou vaccin terapeutic anti-cancer a fost dezvoltat de către oamenii de știință. Noua variantă îl face mult mai eficient.

Oamenii de știință de la Institute of Process Engineering (IPE) al Chinese Academy of Sciences au dezvoltat un nou vaccin terapeutic contra cancerului bazat pe microcapsule cu acid polilactic, cu autovindecare, care poate activa eficient sistemul imunitar și poate inhiba dezvoltarea tumorilor. Cercetarea fost publicată în Science Advances pe 22 mai.

Vaccinurile terapeutice împotriva cancerului care valorifică sistemul imunitar pentru a respinge celulele canceroase au arătat o mare promisiune pentru tratamentul tumorilor.

Echipa de cercetare, condusă de prof. Ma Guanghui și prof. Wei Wei de la IPE, a proiectat și fabricat o varietate de vaccinuri tumorale în lucrările lor anterioare. Vaccinurile s-au dovedit eficiente în diferite modele tumorale, cum ar fi limfomul, melanomul și cancerul de sân. Cercetătorii au fost nevoiti să îmbunătățească vaccinurile antitumorale anterioare, însă, din cauza anumitor limitări. 

Este pentru prima dată când cercetătorii au utilizat microcapsule cu auto-vindecare, cu post-încapsulare, încărcare multiplă și modularea eficientă a microambientelor de imunizare într-un vaccin tumoral.

Caracteristica specială de auto-vindecare oferă o paradigmă ușoară și eficientă pentru microcapsularea antigenului. După vaccinare, aceste microcapsule creează un microambient favorabil de imunizare in situ, în care cinetica cu eliberare de antigen, comportamentul celulelor recrutate și mediul inconjurator de acid funcționează într-un mod sinergetic.

Datorită efectelor sinergetice, vaccinul reușește să crească utilizarea antigenului, îmbunătățind prezentarea antigenului și activând celulele care prezintă antigen. „Ca rezultat, răspunsul eficient al celulelor T, inhibarea puternică a tumorii, efectele anti-metastatice și prevenirea recurenței posturgice sunt obținute cu diferite tipuri de antigene în diferite modele tumorale”, a spus prof. Wei.

Mai mult, cercetătorii au verificat disponibilitatea noii platforme de vaccinuri utilizate în vaccinul cu neoantigen, care se conformează medicamentelor de precizie, a spus prof. Wei. Datorită procesului simplu de post-încapsulare, clinicienii au fost capabili să pregătească singuri formularea de neoantigen.

Studiul, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel