Va fi nevoie de a patra doză de vaccin? Raed Arafat răspunde

Vaccin coronavirus / Foto Pexels
Raed Arafat a fost întrebat dacă va fi nevoie de a patra doză de vaccin împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

Întrebat dacă vom avea nevoie de doza a patra de vaccin, Raed Arafat a oferit următorul răspuns: „Nu cred că vom ajunge acolo, dar știți cum este, totul depinde de cum evoluează lucrurile, totul depinde de ce variante pot să apară. La acest moment, la cum merge treaba, probabil că nu vom ajunge doza a patra!”

„Probabil, și este o altă variantă, să ajungem ca acest virus să devină endemic, asta înseamnă că, așa cum facem vaccinul anual pentru gripa sezonieră, să includem inclusiv un vaccin anual pentru SARS-CoV-2 care să ne protejeze”, a mai spus Raed Arafat.

„Nu mă pronunț, pentru că nu este domeniul meu în care să fiu foarte aprofundat, să vin să vă dau argumente și tot. Aici, colegii care sunt pe partea de imunologie, pe partea de epidemiologie, virologie, ei pot să vină și să spună ce cred. Dar, din ce citim și din ce urmărim pe partea științifică, există această posibilitate de vaccinare anuală, sezonieră, dacă devine o infecție endemică, să zicem, sezonieră, care apare în sezon, cum apare gripa sezonieră”, a mai spus, la Digi 24, Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a precizat că se vaccinează, în fiecare an, pentru gripă.

 

Amintim că, în ședința de luni, 31 ianuarie, a Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au fost luate noi decizii importante în contextul pandemiei.

Iată principalele prevederi:

Instituirea măsurii carantinei cu o durată de cinci zile pentru persoanele care sosesc în România și nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară sau testarea negativă RT-PCR pentru COVID-19 efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării/intrării în România;

Modificarea excepțiilor de la măsura carantinei pentru anumite categorii de persoane care sosesc pe teritoriul României;

Instituirea măsurii carantinei pentru o durată de 5 zile pentru contacții direcți ai unei persoane confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

Exceptarea de la măsura carantinei pentru contacții direcți, dacă se află în perioada de 90 de zile ulterioare izolării ca urmare a confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel