Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Usturoiul verde este folosit ca înlocuitor al usturoiului la începutul sezonului, deoarece are gustul usturoiului, fără a fi atât de puternic.
Oamenii caută, de asemenea, usturoiul verde pentru că, practic, are aceeași compoziție nutrițională ca și usturoiul tradițional. Usturoiul este cunoscut pentru că este plin de nutrienți care vă pot completa dieta și este, de asemenea, un condiment versatil care adaugă o notă specială la diferite mese. Deoarece această legumă este disponibilă doar câteva săptămâni în fiecare an, este important să o recoltați și să vă bucurați de consumul ei ori de câte ori puteți!
Acest tip special de usturoi are o cantitate modestă de vitamina C, fosfor, mangan și vitamine din complexul B, precum și calciu, zinc și fier în cantități mai mici. Elementul semnificativ și demn de remarcat al usturoiului este ingredientul său activ, alicina. Transformată din enzima alinaza, alicina este un antioxidant puternic care afectează organismul în numeroase moduri. Usturoiul oferă, de asemenea, o cantitate scăzută de calorii, de numai 5 calorii pe tulpină, și furnizează alți compuși sulfurici și acizi organici care aduc beneficii organismului, notează Organic Facts.
Cele mai impresionante beneficii pentru sănătate ale usturoiului verde includ capacitatea sa de a întări sistemul imunitar, de a stimula circulația, de a proteja sănătatea inimii și de a reduce riscul anumitor tipuri de cancer, printre altele.
Ca și forma sa mai matură, usturoiul de primăvară are proprietăți antibiotice naturale care îl fac un stimulent ideal pentru sistemul imunitar. Dacă vă luptați cu o răceală sau o infecție, oferiți organismului dvs. un pic mai multă apărare presărând puțin usturoi verde în următoarea salată. Conținutul de vitamina C va stimula producția de celule albe din sânge.
Abilitățile potențial antiinflamatorii ale usturoiului pot ajuta la calmarea oricărei iritații de inflamație în intestin, ajutând astfel la accelerarea digestiei și la eliminarea disconfortului. Proprietățile antioxidante și antibiotice ale usturoiului vă asigură, de asemenea, că aveți un echilibru bacterian adecvat în stomac.
Vitamina C din usturoi facilitează absorbția fierului, care are, de asemenea, niveluri uimitor de ridicate de fier și alte minerale, ceea ce face ca această plantă să fie excelentă pentru stimularea circulației. O mai bună producție de globule roșii înseamnă o mai bună oxigenare a corpului și o livrare mai rapidă a nutrienților esențiali către fiecare sistem.
Cercetările publicate în Journal of the Royal College of Physicians of London au arătat că alicina, ingredientul activ din usturoi și usturoiul verde, este capabilă să scadă nivelul colesterolului LDL (rău) și să crească nivelul colesterolului HDL (bun). În plus, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce reduce riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral.
Ingredientul activ al usturoiului, alicina, a fost, de asemenea, analizat în legătură cu efectul său asupra celulelor canceroase. Fiind un antioxidant puternic, alicina este capabilă să ajute la atenuarea stresului oxidativ din organism și să reducă la minimum riscul de mutație celulară și de dezvoltare canceroasă, spune J. A. Milner, de la Departamentul de Nutriție al Universității de Stat din Pennsylvania, SUA, într-un raport publicat în Journal of Nutrition. Acest lucru este valabil nu numai pentru prevenirea cancerului, ci și pentru alte boli cronice cauzate de activitatea radicalilor liberi.
Vezi și: Ce nu ar trebui să mănânci dacă ai peste 50 de ani. Cum îți poate deveni alimentația un dușman
Fiind un potențial diuretic, usturoiul verde poate ajuta la spălarea rinichilor și la curățarea mai eficientă a sângelui în ficat, îmbunătățind sănătatea generală.
Deoarece usturoiul verde apare doar câteva săptămâni în fiecare an, mulți oameni recoltează o cantitate mai mare și depozitează o parte pentru utilizare ulterioară. Pentru a păstra usturoiul verde, înfășurați-l într-un prosop de hârtie umed și puneți-l într-o pungă de plastic, apoi depozitați punga respectivă în frigider. Astfel, usturoiul verde se păstrează proaspăt și aromat timp de cel puțin o săptămână. Este mai bine să începeți să recoltați usturoiul verde puțin mai devreme, astfel încât să vă puteți bucura de usturoi verde proaspăt chiar și o lună sau două.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...