Usturoi, alimente care combat mirosul neplăcut, dovedite științific

Consumul de mere, rozmarin sau salată pot ajuta la eliminarea  mirosului de usturoi din respirație, sugerează un studiu

Usturoiul provoacă o respirație puternică, neplăcută, care poate persista o zi întreagă. 

 Un studiu (link direct) a examinat mai multe variante de alimente care ar putea avea rezultate benefice în eliminarea mirosului neplăcut produs de consumul de usturoi. 


În cadrul studiului, după consumul de usturoi, s-a consumat imediat apă (control), mere crude, stoarse sau încălzite, salată crudă sau încălzită, frunze de mentă crude sau amestecate în ceai verde. Nivelurile volatilelor de usturoi din respirație au fost analizate de la 1 la 60 de minute prin spectrometrie de masă a tubului cu flux de ioni selectat (SIFT-MS).


Usturoiul a fost, de asemenea, amestecat cu apă (control), polifenol oxidază (PPO), acid rosemarinic(rozmarin), quercetină sau catechină, iar volatilele din spațiul capului au fost analizate de la 3 la 40 min de SIFT-MS. Mărul crud, salata crudă și frunzele de mentă au scăzut în mod semnificativ mirosul neplăcut de usturoi.

Care este cel mai eficient remediu

 Sucul de mere și sucul de mentă au avut, de asemenea, un efect dezodorizant asupra mirosului de usturoi, dar în general nu au fost la fel de eficiente ca alimentele crude, în stare pură.

 

Atât mărul încălzit cât și salata încălzită au produs o reducere semnificativă a mirosului neplăcut, în timp ce ceaiul verde nu a avut niciun efect. Acidul rosmarinic, catechina, quercetina și PPO au scăzut semnificativ toate volatilele respiratorii de usturoi in vitro. 

Rozmarinul a fost cel mai eficient la dezodorizare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel